Ieri pe la prânz am aflat că Royal Canin ar fi sponsorizat un concurs de câini în cadrul căruia aceştia atacau un urs, dar nu aşa, oricum. Săracul urs era legat cu un lanţ, incapabil să se mişte  şi să se apere prea mult, tras cu lanţul de trei bărbaţi, ba, înţeleg, avea şi ghearele tăiate. Vier Photen a făcut public un video în care se vedea clar că ursul era atacat de câini, iar toată treaba avea pe ea însemnele Royal Canin.

Domnul Sony a mâncat şi Royal Canin în vieţile lui motăneşti, aşa că ideea de a fi contribuit şi eu cumva, oricât de puţin, la bunăstarea unui brand care sponsorizează aşa o distracţie crudă îmi repugnă profund. Au fost suficiente voci care au pretins ca nu se poate, că aşa o firma n-ar fi făcut o asemenea prostie – şi am fost înclinată să le dau dreptate, pentru că nu vorbim de Doggy Bag SRL aici ci de ditai multinaţionala. Şi am aşteptat o reacţie oficială. A venit, de peste ocean doar, târziu, sec şi întrucâtva chiar arogant, via Hervé Marc, Corporate Affairs Director în SUA:

It appears that these photos were taken during a dog show in Dubovy Gay in the Ukraine, on April 27th-28th 2013. Our colleagues in the Ukraine confirmed that we sponsored brand placements with 1 banner, 2 cups and free products for a dog show and nothing else.

(cu toate astea,se pare că în video sunt mai multe trofee cu însemnele companiei)

Additionally, in all discussions with the organizing team of this dog show, there was no mention of the demonstration using a bear.  As a result of our investigation, we have decided to immediately pull out of future sponsorship of this event and undertake some additional actions, such as reminding our sales and marketing teams around the globe of the relevant policies in place. We hope these actions will prevent situations such as these from occurring in the future.

ROYAL_CANIN_LOGO(sursa)

Deci au admis sponsorizarea. Fără să-şi ceară scuze, fără măcar să spună că le pare rău, fără măsuri luate pentru a repara faptul că, practic, au sponsorizat chinuirea unor animale. Sper, sincer, să devină o criză suficient de mare încât să se gândească – ei şi alţii ca ei! – de şapte ori înainte de a sponsoriza (aşa) ceva şi înainte de a reacţiona atât de târziu şi de prost la supărarea legitimă a celor care au dat bani pentru produse RC!

Iar că nu au ştiut, aşa cum susţin, de partea cu ursul chinuit, e tot problema lor. Înseamna că cel puţin un reprezentant al companiei nu şi-a făcut treaba şi a permis ca această asociere să se întâmple.

Scrie knowledge and respect pe logo-ul lor. Îmi pare rău, de data asta n-au arătat nici una, nici alta.

Share: