Acum vreo lună şi ceva am fost cu nişte prieteni la piscina unui alt prieten. Gratar, soare, glume şi bălăceală, fain, frumos. Mie nu prea îmi place să stau la soare, aşa că am ales umbra şi piscină, caz în care, dacă stau la umbră şi la soare doar în apă, mi-am zis, eu, în loc să dau cu cremă de protecţie cu un SPF rezonabil, am dat cu ulei de bronzat şi atât. Doar pe faţă, ca să preîntâmpin nasul roşu de soare, am aplicat cremă cu factor mare de protecţie, 50! Să fie!

Atâta doar, că socoteala de la umbră nu se potriveşte cu cea de la soare şi, în consecinţă, până seara umerii mei aveau o culoare sănătoasă de friptură… cam crudă! Şi usturau!
taan

Ajunsă acasă, după duşul răcoritor, am aplicat lapte reparator după plajă, ăla de la Farmec, seara, apoi dimineaţa, iar, la prânz şi tot aşa, vreo două zile. Nu mă mai ustura, dar după ce n-am mai pus cremă pe umeri, pielea a început să se cojească. Bleah, că nu suport partea asta! Dar a fost prostia mea, exclusiv, şi să-mi fie învăţătură de minte!

Iar azi am citit că românii, cam o treime, aşa, nu folosesc deloc creme cu SPF la plajă, în vreme ce alţi 24% folosesc astfel de produse destul de rar. De fapt, doar 17% dintre români folosesc constant creme pentru protecţia pielii atunci când merg la plajă. Şi după aia, aşa cum se arată în articol, se duc cu miile la spital, cu arsuri, cancere de piele şi alte “bucurii” din astea.

În condiţiile în care se spune şi se ştie cât de rele pot fi razele de soare pe piele, în condiţiile în care televiziunile fac breaking news la explozii solare şi nu există dugheană la mare unde să nu fie vândute şi nişte creme cu SPF, care nici măcar nu costă mult, noi alegem să ne facem rău pe pielea noastră. Habar n-am de ce, poate ştiţi voi!

medalie

În contextul ăsta mi se pare foarte drăguţ, apropo, că cei de la Farmec premiază orce comandă de două produse de plajă cu o medalie de argint. Poate aşa vor fi convinşi românii să-şi cumpere creme şi să se protejeze! Aveţi pe site şi câteva recomandări de la specialiştii Farmec, şi nu uitaţi nici de româncele cu Farmec! Urmează o întâlnire şi la Bucureşti!

CONCURS
De fapt, ia să facem nişte educaţie! Spuneţi-mi poveşti în care aţi exagerat cu soarele, iar eu vă premiez cu două produse Gerovital Sun, la alegere, cu medalie cu tot! Până vineri, aşadar, vă aştept cu păţaniile solare!

UPDATE: Carmen Mihaela Munteanu, comentariul cu nr 7, este câştigătoarea! Vă mulţumesc tuturor, însă, pentru că aţi povestit păţaniile voastre cu soarele, sunt tot atâtea exemple pentru oricine crede că e de glumă cu razele sale. Nu e! Aveţi grijă şi… nu uitaţi de protecţie! :)

Share: