August 28

Coroniţe din gânduri bune şi flori de aţă

Primul meu blog, acu’ şapte ani, a fost aşa, de test. Să văd şi eu cum e, că nu ştiam. Mi-a plăcut, mi-am făcut prieteni, mutaţi din online în offline. Dar nu se compară cu ce mi-a adus printrerânduri, atâtea experienţe minunate şi prieteni prin toată ţara.  Şi oaresce avantaje, de ce să mint? Doar că alea, deşi cuantificabile, nu se compară, ca valoare, cu oamenii pe care am ajuns să-i cunosc şi bucuriile pe care unii dintre ei mi le fac.

De exemplu, acum câteva luni v-am povestit de doamna Rodica Belea de la Timişoara, cea care face flori din ac şi aţă, atât de frumoase că zici că-s adevărate. Mi-au plăcut mult, şi florile şi doamna, pentru că sunt, şi florile şi doamna, atât de autentice! Am stat mult la poveşti, mai mult decât v-am zis vouă, şi poate că o să apuc vreodată să vă spun şi restul istoriei, cum s-a dus doamna noastră s-o cunoască soacra (!), cum a fost singura ingineră pe un şantier de ingineri, cum i s-a dat în grijă dinamitarea stâncii pe unde urma să fie construit barajul… Are multe poveşti doamna Belea!

Am primit flori de aţă de la dânsa, şi cărţi de asemenea cusute, mici cât o unghie, lecţii de cusut şi câteva ore fermecătoare. Şi, acum vreo câteva zile, un telefon, în care îmi mulţumea pentru articolul meu. Acolo scrisesem că am şters din greşeală poza cu coroniţa şi îmi părea tare rău, pentru că aş fi vrut s-o vedeţi şi voi: era tare frumoasă.

Doamna cea draguţă de la Timişoara citise, vezi bine, şi de supărarea mea, şi mi-a cerut adresa, să-mi trimită o coroniţă. Să nu rămân eu cu vreo părere de rău. I-am spus că nu e nevoie, dar i-am dat adresa, fiindcă e atât de veselă şi de simpatică încât nu e chip s-o refuzi. Ieri am fost la poştă ca să-mi iau coletul. Şi am rămas fără cuvinte – asta mie mi se întâmplă extrem de rar spre deloc – fiindcă în pachet nu era doar o coroniţă ci erau două, mai groase decât cea pe care o admirasem deja, fiecare cu cercei asortaţi. Şi ţinuse minte că, dintre toate florile, mie îmi plăcuseră cel mai mult lăcrămioarele şi frăguţele.

Iată-le!

Cu fraguţe
Cu fraguţe

 

Cu lăcrămioare
Cu lăcrămioare

Sunt perfecte pentru nuntă, aş zice, la fel cum florile de aţă sunt mult mai frumoase pentru pus la rever, în acelaşi context sau altul, decât florile clasice din plastic. Dacă vreţi şi primesc ok de la doamna care le face, vă dau contactul dânsei.

Cu plecăciune şi mulţumiri!

 


Tags: ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 28/08/2013 by ruxandra in category "Cântece şi încântări", "ganduri printre randuri

5 COMMENTS :

 1. By Luiza on

  Am serbarea fetitei luna viitoare si este lacramioara.Sunt interesata de nr dansei.0761826766

  Reply
 2. By Farcas Paula on

  Am serbarea fetitei peste doua saptamani si este lacramioara.As dori coronita cu lacrimioare. Sunt interesata de nr dansei.

  Reply
 3. By Lavinia on

  Bună ziua As dori sa comand coronite cu lăcrămioare pentru fetita. Se poate? Mulțumesc

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   Buna, incearca sa dai de doamna in Timisoara. Nu cred ca mai citeste comentariile la o postare asa veche :)

   Reply
 4. By Paraschiv Ingrid on

  As dori nr dr tel al doamnei pt o comanda de flori de ata pt fetita mea. Il are cineva si ma poate ajuta? Ingrid 0742661415 sunt din iasi nu pot cauta in timisoara multumesc

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *