Nu cred că ştiu pe cineva care să nu aibă nostalgii legate de vremea copilăriei fără griji, cu program obligatoriu de somn, joacă şi jucării, mai multe ori mai puţine, vizite la mătuşi care aveau pitite borcane pline cu dulceaţă de căpşune, bara de bătut covoare pe care toată lumea era campioană olimpică la gimnastică. Dar la mine, pe lângă toate astea, copilăria e legată cumva şi de dinastia Martineilor, urşii de pluş cu care am dormit şi călătorit de-a lungul anilor.


De la cel mai longeviv, care e operat, săracu, la ochi, la o ureche şi la două dintre labe, şi pe care mama nu se îndură să-l ducă la gunoi deşi nici măcar pisicile nu s-ar mai juca cu el, prăpădit cum e, până la Vlăduţ, supranumit Blănuţ, probabil cel mai urât dintre toţi urşii mei de pluş, dar singurul pe care am vrut să-l iau cu mine din casa părintească, fiecare urs are un nume şi o istorie. Mă rog, aveau, că pe mulţi i-am trimis la nişte copii; colecţia devenise cam prea mare.

ursDar cred că fiecare avea o jucărie preferată a copilăriei, la mulţi oameni, azi adulţi, chipurile, a fost, ca şi la mine, un urs. Unii au uitat de el, ca în cântecul ăla, “azi, în pod pitit”, alţii îl revăd când merg în vizită la casa părintească, iar alţii l-au luat cu ei şi acum poate stă stingher în camera copiilor.

În povestea noastră, însă, ursuleţul Whitey, pe care eroina noastră îl primise când încă se afla în burta mamei sale, suferise răni grave de-a lungul anilor şi, deşi niciodată uitat, după cum o să vedeţi, era, totuşi, pierdut în trecut, departe de cotidian. Dar iubitul fetei şi-a adus aminte de el şi l-a dus la un spital de jucării, unde a fost însănătoşit, iar apoi i-a oferit. Priviţi reacţia fetei:

Iubitul fetei a văzut peste 10.000 de ursuleţi online în căutarea lui Whitey, iar jucăria se afla într-o stare deplorabilă când a fost găsită: cu capul rupt, fără o ureche, ochi şi nas. Cei de la Secaucus Doll and Teddy Bear Hospital au fost în stare să facă bine ursul cam într-o săptămână şi după aia a urmat ce-aţi văzut!

Domnilor, acum ştiţi ce aveţi de făcut pentru zâmbete fericite!

Share: