Zilele trecute s-a tot discutat şi disputat pe Facebook şi bloguri despre fotografia postată pe pagina unei clinici de neurochirurgie. Fac parte dintre cei care au considerat nepotrivite imaginea şi statusul alăturat, dar nu cred că a fost neapărat o gafă de PR ci mai degrabă o mare neinspiraţie de moment. Însă ce a făcut Valentino recent chiar este o gafă! Şi încă una mare!

Să vă povestesc.

Probabil aţi auzit de moartea regretatului Philip Seymour Hoffman. Foarte talentat şi având încă vreme să ne încânte cu multe alte roluri, actorul şi-a luat La revedere de la viaţă la nici 50 de ani. La priveghiul său au participat, aşa cume era şi firesc, o mulţime de oameni cunoscuţi care şi-au adus ultimul omagiu. Printre ei, şi Amy Adams, nominalizată la Oscar în acest an, prietenă şi, de două ori (dacă nu greşesc), parteneră, pe ecran, a actorului dispărut.

A doua zi, Casa Valentino a trimis un scurt comunicat către presă şi bloggeri informându-i că “Uite, Amy poartă o geantă de la noi”, comunicat ilustrat cu imaginea actriţei purtând cu adevărat geanta cu pricina, Valentino Garavani Rockstud Double bag, doar că asta se întâmpla la priveghiul bunului ei prieten.

geanta
Imediat, presa şi reţelele sociale au vuit punând la perete Valentino pentru că a marketizat un eveniment atât de trist şi a urmat declaraţia unei reprezentante a actriţei care a spus, clar şi răspicat, că nu are nici o legătură cu Valentino şi că este consternată de sugestia că ar fi inclus într-o campanie un moment atît de nefericit.

VP-ul pe comunicare al casei de modă, Mona Swanson, a trimis, de asemenea, o declaraţie, spunând (destul de sec) cât de mult regretă, că nu au ştiut cu ce ocazie fusese făcută fotografia şi, de asemenea, a confirmat că Amy Adams nu are legătură cu Valentino şi nici nu a ştiut, înainte, de respectivul comunicat. Care, apropo, avea şi două greşeli, culmea!, ambele în numele produsului: We are pleased to announce Amy Adams carrying the Valentino Garavanyi Rockstud Double bag from the Spring/Summer 2014 collection on Feb. 6 in New York.

M-am gândit că ar putea fi un PR stunt*, mai ales că Amy Adams a purtat Valentino la recenta ceremonie a Globurilor de Aur, dar parcă e, totuşi, o asociere prea anapoda. Probabil că faza e isprava vreunei fătuci cu prea multă iniţiativă. Şi care, în mod normal, ar trebui ca acum să-şi caute deja (alt) job în (altă) profesie, ţară, industrie, galaxie!

* Apropo, voi ce credeţi? Gafă sinistră sau idee genială?

Share: