February 6

Pilobolus’ Shadowland, faimosul dans al umbrelor la Bucureşti

Mereu am găsit că e ceva fascinant la umbre şi formele pe care acestea le iau, atât de diferite, uneori, faţă de obiectele cărora le aparţin, iar spectacolele cu umbre pe perete m-au cucerit cu orice ocazie. Combinaţia între umbre, poveste şi dans, însă, îmi pare desăvârşită, cel puţin în interpretarea americanilor de la Pilobolus.

Şi tocmai de-asta mă bucur mult că îi avem în România pe 23 şi 24 februarie, în două spectacole eveniment la Sala Palatului, iar eu am ocazia să vă ofer o invitaţie dublă.

Trupa Pilobolus a apărut în anii ’70 din dorinţa unor studenţi de a-şi explora limitele (sau nelimitările) artistice. Experimentele lor s-au bucurat de succes, au fost perfecţionate şi au dus la nenumărate spectacole şi colaborări între care amintesc doar faptul că s-au aflat pe scena Oscarurilor, la TED, că au lucrat cu remarcabilul păpuşar american Basil Twist, câştigătorul premiului Pulitzer, compozitorul si muzicianul american premiat cu Grammy Dan Zanes, trupa OK Go şi Google, Massachusetts Institute of Technology, printre mulţi alţii, şi, ceea ce pentru mine a fost decisiv, trupa celor doi israelieni, Inbal Pinto şi Avshalom Pollak.

Shadowland, spectacolul cu care vin la Bucureşti, e povestea unei fetiţe şi visul ei despre o lume cu lumini şi umbre care se transformă miraculosîn flori sau fiinţe fermecate, bucătari care au înnebunit şi care o urmăresc pentru a o găti într-o oală imensă în care deja fierb un bec şi un telefon. Un coşmar.

Uneori puţin înfricoşător, dar mai degrabă amuzant şi surprinzător, Shadowland este uimitor prin faptul ca totul este realizat fără niciun fel de trucuri tehnice. În afară de ecrane şi de anumite elemente pe care dansatorii nu le pot obţine din propriul corp, nu este nimic altceva decât precizie absolută. Iar ceea ce nu ştie publicul este că, în spatele ecranului, dansatorii au la dispoziţie un televizor ce le permite să vadă acelaşi lucru pe care îl vede audienţa şi altfel să îşi ajusteze mişcările.

Pilobolus at joyce

Dar asta nu e tot! Pe lângă spectacolul de umbre, vom mai avea parte şi dans, elemente din lumea circului, dar şi de un concert cu piese ce variază de la balade la rock! O experienţă pe care nu o vom uita, poate, niciodată!

CONCURS!!!

“Since its early years, the purest Pilobolus experience has involved metamorphosis. We see both physicality and illusion. Bodies become imagery, and one image merges into another, poeticaly, inexplicably”, s-a scris în The New York Times despre acest spectacol şi, tot despre matamorfoze vă aştept şi pe voi să-mi spuneţi, la comentarii, pentru a decide la cine va ajunge invitaţia la spectacol. O invitaţie dublă, vă reamintesc, în oricare dintre cele două zile în care cei de la Pilobolus au spectacol în România.

Pentru a intra în posesia ei, vă provoc să-mi spuneţi, până marţi, 11 februarie, ora 12, ce aţi schimba, la voi sau chiar la cei din jur. Poate fi un atribut fizic sau psihic, voi alegeţi. Eu aş vrea să-mi schimb lipsa de răbdare şi, uneori, simt că m-aş distra foarte tare dacă am avea, cu toţii, cozi! Cât mai felurite!
(aşa, pentru amuzament, altfel am o listăăăăăă!!!)

afis
Şi, dacă sorţii n-or fi cu noroc, biletele se găsesc (încă!) pe Eventim, online,  sau prin reteaua ce include magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas şi Cărturești, cu preţuri între 125 şi 200 de lei.  Shadowland by Pilobolus este adus în România de Events.

In urma extragerii de pe FB, a castigat Alina Iordache – Alina, urmeaza sa primesti mail. Va multumesc tuturor pentru participare si, pe cat posibil, incercati sa ajungeti la spectacolul asta!


Tags: , , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 06/02/2014 by ruxandra in category "concurs", "evenimente", "Teatru

15 COMMENTS :

 1. By provinciala on

  Sa stii ca asta as schimba si eu la mine. Putina rabdare, m-a invatat viata, nu strica niciodata.

  Doar ca stii cum e: in teorie suna bine, practica ne omoara:))

  Reply
 2. By Madalina on

  Mmmm. :) Sincer nu cred ca s schimba foarte multe la mine, poate as vrea sa fiu mai toleranta.
  Iar la cei din jur as vrea sa fie mai umani.

  Reply
 3. By Stefanescu Anca on

  In acest moment mi-ar prinde bine putin mai multa incredere in mine.As vrea sa avem aripi sa putem zbura oriunde dorim.La propriu! :))

  Reply
 4. By Alina on

  As vrea sa am mai multa vointa si sa las urme de sclipici cand merg :D (care sa dispara treptat ca sa nu se supere cei carora nu le place)

  Reply
 5. Pingback: 7 februarie 2014 | paradigma.ro

 6. By Valentina on

  Mi-as dori foarte mult sa schimb atat la mine cat si la altii tendinta bolnava de a ne victimiza, as vrea sa actionez, nu doar sa reactionez. :)

  Reply
 7. By Daniela Radu on

  Si eu as vrea mai multa rabdare cu copiii mei si mi-ar placea sa am mai multa imaginatie, creativitate in joaca cu ei….

  Reply
 8. By Daniel C. on

  Asa cum a spus si Valentina, as vrea sa nu ma mai plang atat de mult, sa nu gasesc vina in orice si oricine si sa rezolv lucrurile!

  Reply
 9. By Doina Veronica on

  Sa nu mai fiu atat de cicalitoare cu baiatul meu, chiar daca nu mai are 7-8 ani :)

  Reply
 10. By Ionescu Mihaela on

  As dori anul asta sa scap de frica de inaltimi, dar cu siguranta nu-mi va fi atat de usor. :D

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *