Mereu am găsit că e ceva fascinant la umbre şi formele pe care acestea le iau, atât de diferite, uneori, faţă de obiectele cărora le aparţin, iar spectacolele cu umbre pe perete m-au cucerit cu orice ocazie. Combinaţia între umbre, poveste şi dans, însă, îmi pare desăvârşită, cel puţin în interpretarea americanilor de la Pilobolus.

Şi tocmai de-asta mă bucur mult că îi avem în România pe 23 şi 24 februarie, în două spectacole eveniment la Sala Palatului, iar eu am ocazia să vă ofer o invitaţie dublă.

Trupa Pilobolus a apărut în anii ’70 din dorinţa unor studenţi de a-şi explora limitele (sau nelimitările) artistice. Experimentele lor s-au bucurat de succes, au fost perfecţionate şi au dus la nenumărate spectacole şi colaborări între care amintesc doar faptul că s-au aflat pe scena Oscarurilor, la TED, că au lucrat cu remarcabilul păpuşar american Basil Twist, câştigătorul premiului Pulitzer, compozitorul si muzicianul american premiat cu Grammy Dan Zanes, trupa OK Go şi Google, Massachusetts Institute of Technology, printre mulţi alţii, şi, ceea ce pentru mine a fost decisiv, trupa celor doi israelieni, Inbal Pinto şi Avshalom Pollak.

Shadowland, spectacolul cu care vin la Bucureşti, e povestea unei fetiţe şi visul ei despre o lume cu lumini şi umbre care se transformă miraculosîn flori sau fiinţe fermecate, bucătari care au înnebunit şi care o urmăresc pentru a o găti într-o oală imensă în care deja fierb un bec şi un telefon. Un coşmar.

Uneori puţin înfricoşător, dar mai degrabă amuzant şi surprinzător, Shadowland este uimitor prin faptul ca totul este realizat fără niciun fel de trucuri tehnice. În afară de ecrane şi de anumite elemente pe care dansatorii nu le pot obţine din propriul corp, nu este nimic altceva decât precizie absolută. Iar ceea ce nu ştie publicul este că, în spatele ecranului, dansatorii au la dispoziţie un televizor ce le permite să vadă acelaşi lucru pe care îl vede audienţa şi altfel să îşi ajusteze mişcările.

Pilobolus at joyce

Dar asta nu e tot! Pe lângă spectacolul de umbre, vom mai avea parte şi dans, elemente din lumea circului, dar şi de un concert cu piese ce variază de la balade la rock! O experienţă pe care nu o vom uita, poate, niciodată!

CONCURS!!!

“Since its early years, the purest Pilobolus experience has involved metamorphosis. We see both physicality and illusion. Bodies become imagery, and one image merges into another, poeticaly, inexplicably”, s-a scris în The New York Times despre acest spectacol şi, tot despre matamorfoze vă aştept şi pe voi să-mi spuneţi, la comentarii, pentru a decide la cine va ajunge invitaţia la spectacol. O invitaţie dublă, vă reamintesc, în oricare dintre cele două zile în care cei de la Pilobolus au spectacol în România.

Pentru a intra în posesia ei, vă provoc să-mi spuneţi, până marţi, 11 februarie, ora 12, ce aţi schimba, la voi sau chiar la cei din jur. Poate fi un atribut fizic sau psihic, voi alegeţi. Eu aş vrea să-mi schimb lipsa de răbdare şi, uneori, simt că m-aş distra foarte tare dacă am avea, cu toţii, cozi! Cât mai felurite!
(aşa, pentru amuzament, altfel am o listăăăăăă!!!)

afis
Şi, dacă sorţii n-or fi cu noroc, biletele se găsesc (încă!) pe Eventim, online,  sau prin reteaua ce include magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas şi Cărturești, cu preţuri între 125 şi 200 de lei.  Shadowland by Pilobolus este adus în România de Events.

In urma extragerii de pe FB, a castigat Alina Iordache – Alina, urmeaza sa primesti mail. Va multumesc tuturor pentru participare si, pe cat posibil, incercati sa ajungeti la spectacolul asta!

Share: