Gata cu covorul roşu! Începe Ceremonia premiilor Oscar, ediţia a 86-a, Ellen DeGeneres este gazda dar vom vedea o grămadă de alte staruri pe scenă!

ELLEN DEGENERES

Deocamdata Ellen trece în revistă nominalizaţii şi spune câte o glumă despre fiecare. Toţi arătaţi foarte bine, n-o să spun cine arată cel mai bine, dar e clar că Jared Leto. E clar! Despre Dallas Buyers Club spune că e un film despre oamenii care fac sex la rodeo. Şi că nu e bine, să nu facem aşa!
Plus: Există două posibilităţi: 1. 12 Years a Slave câştigă Oscarul sau 2.  suntem toţi rasişti!
Philomena Lee şi Cpt Philips, cei adevăraţi, după care s-au făcut filmele, sunt, de asemenea, în sală – foarte drăguţ!
Şi începe!

Anne Hataway prezintă nominalizaţii pentru Oscar în rol secundar. Barkhad Abdi pentru Captain Phillips
Bradley Cooper pentru American Hustle, Jonah Hill pentru The Wolf of Wall Street, Michael Fassbender pentru 12 Years a Slave, Jared Leto pentru Dallas Buyers Club. Câştigă… Jared Leto! Uraaaaaa!

Mulţumeşte Academiei, o iubeşte pe Ellen, e onorat de competiţie. În ’71, spune, era o fată tânără, însărcinată cu al doilea copil, şi n-o ducea prea bine, dar i-a crescut pe copiii ăia învăţându-i să fie creativi şi să nu se lase: mama lui, care e cu el, de asemenea. Trimite, de asemenea, un mesaj de susţinere în Ucraina şi Venezuela. Mulţumeşte echipei filmului. Dedică Oscarul celor 36 de milioane de oameni care au murit de SIDA!

Jared Leto

Jim Carrey pe scenă acum, vorbeşte despre magie şi personaje animate… dar spune că magia la care se referă e LSD. Ah, nu, am citit greşit! E animaţia! Ne uităm acum la eroi animaţi. Toate personajele îndrăgite din desene animate sunt prezentate pe ecran – nu toate, alea care au ceva eroic în ele. Inclusiv Dumbo!

umbo
Kerry Washington îl prezintă pe Pharel Williams care va cânta Happy! S-a schimbat de pantalonii scurţi şi are şi pălăria celebră! O grămadă de de dansatori pe scenă! Şi, drept, îţi vine să ţopăi pe cântecul ăsta! Pharell a coborât de pe scenă şi dansează cu Lupita Nyong’o şi cu Meryl Streep şi îi pune pe toţi cei din sală să se ridice. Unii o fac!

Naomi Watts şi Samuel L. Jackson prezintă premiul pentru costume. Nominalizaţii sunt:
American Hustle: Michael Wilkinson
The Great Gatsby: Catherine Martin
12 Years a Slave: Patricia Norris
The Grandmaster: William Chang
The Invisible Woman: Michael O’Connor

Oscarul merge la Catherine Martin pentru The Great Gatsby. Ea a lucrat şi Moulin Rouge, pentru care a luat, de asemenea, un Oscar.

Iar Oscarul pentru machiaj merge la echipa Dallas Buyers Club: Adruitha Lee, Robin Mathews (neaşteptat). Ceilalţi nominalizaţi: Jackass Presents şi The Lone Ranger.

machiaj

Ellen spune că nu vrea să plece nimeni cu mâna goală, aşa că o să le dea unora nişte lozuri din alea de răzuit, şi chiar îi dă unul lui Bradley Cooper.

Matthew McConaughey şi Kim Novak prezintă premiul pentru Cea mai bună animaţie, short. Nominalizările sunt:
Feral: Daniel Sousa, Dan Golden
Get a Horse!: Lauren MacMullan, Dorothy McKim
Mr Hublot: Laurent Witz, Alexandre Espigares
Possessions: Shuhei Morita
Room on the Broom (TV): Max Lang, Jan Lachauer

Câştigă Mr. Hublot! hublot
Şi acum aflăm şi care e filmul de animaţie care ia Oscarul în acest an: Frozen! Nici o surpriză aici! Ceilalţi nominalizaţi: The Croods, Despicable Me 2, Ernest & Celestine, The Wind Rises.

Sally Field, pe scenă acum. Vorbeşte despre oamenii obişnuiţi care sunt eroi, luptă şi inspiră creatorii de filme. Ordinary Extraordinary Everyday Heroes! Continuăm cu premiile, de data asta Visual Effects, iar Oscarul merge la Gravity, aşa cum era de aşteptat. Ceilalţi nominalizaţi: The Hobbit, Iron Man 3, The Lone Ranger, Star Trek Into Darkness.

Zac Efron o prezintă pe Karen O care cântă MoonSong, cântecul din Her.

Kate Hudson şi Jason Sudeikis prezintă premiul pentru Best Short Film, Live Action. Câştigă: Helium (Anders Walter). Iar Oscarul pentru Best Documentary, Short Subject merge la The Lady In Number 6.
Ellen se gândeşte să comande nişte pizza, iar Bradley Cooper vine pe scenă pentru a prezenta premiul pentru Cel mai bun documentar, care merge la… 20 Feet from Stardom, povestea celor care fac backing vocal pentru artişti super cunoscuţi. O să vă mai povestesc de documentarul ăsta, fiindcă în el sunt interviuri rare cu Bruce Springsteen, Stevie Wonder, Mick Jagger sauSting, ca să spun doar o parte din ei!

Kevin Spacey pe scenă povesteşte despre Guvernor’s Awards: Angela Lansbury, Steve Martin şi Piero Tosi, care a câştigat cinci Oscaruri pentru costume, şi Angelina Jolie, care a luat Humanitarian Award.

Ewan McGregor şi Viola Davis prezintă premiul pentru Cel mai bun film străin, care merge la… Eu zic că la italieni, dar să vedem. Da! The Great Beauty şi Paolo Sorrentino iau Oscarul!

great beauty
Brad Pitt îi prezintă pe cei de la U2 care cântă, fireşte, Ordinary Love, piesa lor nominalizată la Cel mai bun cântec.

Chris Hemsworth şi Charlize Theron prezintă premiul pentru Sound Mixing, iar Oscarul merge la… Gravity. Care, probabil, o să cam ia toate premiile tehnice. Da, ia şi pentru Sound Editing, după cum spuneam!

Ellen se duce către primul rând să-şi facă un selfie cu Meryl Streep. Vrea să facă cel mai retweeted selfie. În cinci minute a obţinut aproximativ 150.000 de RT-uri cu poza asta!
LE: într-o oră a adunat peste 1,5 milioane şi este cea mai RT-ită poză!

oscars

Gata cu distracţia, am ajuns la un premiu important, actriţă în rol secundar. Nominalizatele sunt Sally Hawkins pentru Blue Jasmine, Julia Roberts pentru August: Osage County, Lupita Nyong’o pentru 12 Years a Slave, Jennifer Lawrence pentru American Hustle, June Squibb pentru Nebraska. Câştigă Lupita Nyong’o, sala în picioare! Plânge. Primul rol, primul Oscar!

oooookeeeeey Ellen chiar a comandat pizza! Şi vedetele din primele rânduri chiar se servesc. A adus farfurii de plastic şi împarte pizza cu un pizzaboy după ea. Iar acuma le spune că n-are bani la ea şi întreabă cine plăteşte.

pizza slices

Cheryl Boone Isaacs, preşedinta Academiei vorbeşte despre misiunea globală a organizaţiei pe care o conduce: păstrăm viitorul, reflectăm prezentul şi transformăm viitorul.

Amy Adams şi Bill Muray prezintă Oscarul pentru Best Achievement in Cinematography, iar premiul merge la… Gravity! Alt premiu tehnic, v-am spus, o să ia cam tot! Iar Oscarul pentru Film Editing se duce la Gravity. Desigur!

Whoopi Goldberg introduce un moment special în Oscarurile din seara asta, omagiul pentru minunatul film Wizard of Oz, aflat la a 75-a aniversare.

86th Annual Academy Awards - Show
Cântă Pink, Somewhere Over the Rainbow, un moment foaaarte bun! (Am revăzut filmul chiar azi!)


Pink rinde homenaje a la película El Mago de Oz de elnacionalweb

Jenniger Garner şi Benedict Cumberbatch prezintă Oscarul pentru Production Design, iar acesta merge la The Great Gatsby!

Glenn Close prezintă In Memoriam pentru cei dispăruţi: vă iubim, vă onorăm dar, cel mai mult, vă mulţumim! În onoarea lor vine şi cântă pe scenă Bette Midler. Wind Beneath My Wings. Se aplaudă în picioare.

bette

John Travolta o prezintă pe Idina Menzel care cântă Let It Go, de asemenea piesă nominalizată la Cel mai bun cântec.
Jamie Foxx şi Jessica Biel prezintă Cea mai bună coloană sonoră, iar Oscarul merge la… Gravity! Premiul pentru Cel mai bun cântec este câştigat de Let It Go!

Ellen face o chetă cu pălăria lui Pharel Williams în mână, ca să plătească pizza. Fiecare dă cât are. Iar Robert de Niro şi Penelope Cruz prezintă premiul pentru Scenariu adaptat. Premiul merge la 12 Years a Slave, John Ridley. Iar Oscarul pentru Scenariu original… Spike Jones, Her! Yesssss!

Angelina Jolie şi Sidney Poitier, mai mult Sidney, presupun, ridică sala în picioare înainte să prezinte premiul pentru Cel mai bun regizor. Nominalizările sunt: Alfonso Cuarón pentru Gravity, Steve McQueen pentru 12 Years a Slave, David O. Russell pentru American Hustle, Martin Scorsese pentru The Wolf of Wall Street, Alexander Payne pentru Nebraska. Premiul pentru Cea mai bună regie merge la… Gravity, Alfonso Cuarón.

Daniel Day-Lewis prezintă premiul pentru Cea mai bună actriţă. Oh, să nu fie Cate!  E Cate. O să revin cu discursul. Sunt supărată! Dar vorbeşte frumos despre contracandidate!

cate oscar

Jennifer Lawrence prezintă premiul pentru Cel mai bun actor. Nominalizaţii sunt Chiwetel Ejio pentru pentru 12 Years a Slave, Leonardo DiCaprio pentru The Wolf of Wall Street, Christian Bale pentru American Hustle, Bruce Dern pentru Nebaska, Matthew McConaughey pentru Dallas Buyers Club. Hai, Mattheeeew!
Şi, da, există dreptate anul ăsta! Matthew McConaughey ia Oscarul pentru un excepţional rol în Dallas Buyers Club!

Will Smith prezintă premiul pentru Cel mai bun film. Nominalizările sunt: 12 Years a Slave, Gravity, Dallas Buyers Club, American Hustle, Captain Phillips, Her, Nebraska, Philomena, The Wolf of Wall Street.

Şi Oscarul pentru Cel mai bun film merge la 12 Years a Slave, aşa cum mă aşteptam şi cum nu mi-am dorit. Şi cu asta… basta! Revin cu discursurile interesante şi cu selecţiuni din interviurile backstage! Ne vedem la anul pentru încă o noapte albă la Oscars! Mandră de mine, am băut o singură cafea toată noaptea! :)

Share: