Despre comunicate de presă, adresare şi cum facem să nu trimitem gârla de mailuri cu BCC am mai scris, şi chiar în mai multe rânduri, fiindcă, din când în când, unii dintre cei care lucrează activează în PR o iau razna în mod grupat. Dar, aparent, niciodată nu e destul. Pentru că azi inboxul meu a fost, din nou!, decorat cu două mesaje de mare excepţie!

Primul are legătură cu “lansarea unei linii vestimentare cu scop caritabil” şi e un Fwd cu destinatarii la BCC, of course! Zice că e vorba de: “o linie vestimentară exclusivistă, dedicată femeilor dichisite şi graţioase ce îşi doresc să intre în universul distincţiei” – de unde luaţi texte din astea?!

Dă-te, mă, îmi zic, e cu univers, cu alea. Din acest motiv am deschis şi fişierul ataşat, cel care conţinea comunicatul de presă (cu greşeli) şi care începe cu o declaraţie despre locul în care se întâmplă lansarea, nu despre colecţie. Am aflat, totuşi, un paragraf mai încolo, că aceasta “include articole vestimentare unicat dedicate femeilor ce îşi doresc o imagine în tendinţe, elegantă şi feminină şi reprezintă o selecţie de produse ce oferă o imagine strălucitoare, elegantă şi distinsă” şi s-au folosit materiale care “scot din anonimat şi pun în valoare feminitatea şi distincţia”.
Pe final, aşa, în declaraţia creatoarei, citată în comunicat, se arată că “o parte din vânzările acestei colecţii vor fi donate către copiii cu nevoi speciale care într-adevăr au nevoie de ajutor şi susţiunere” – nişte copii, nu se ştie care. Unii.

pr fun

M-am amuzat, am trecut peste. Dar a mai venit un mail. De data asta, adresa mea de email era trecută, corect, la câmpul destinatarilor… alături de alte câteva zeci de adrese. Iar mailul nu venea de la un PR Manager ci de la o agenţie care, pe site, spune că are, printre alţi clienţi, Coca-Cola şi Audi. Îl redau fix aşa cum a venit:

Dragi jurnalisti,

Prin acest e-mail dorim sa va informam despre evenimentul care va avea loc in Bucuresti pe data de 28-29 iunie 2014.

Evenimentul se numeste Play Design Fair si va fi gazduit de catre Institutul Francez si Chez Elvire, Bulevardul Dacia, nr. 77. Mai multe detalii despre eveniment le puteti gasi in comunicatul de presa atasat.

Va multumim anticipat pentru publicarea comunicatului.

Poftim, am publicat!

Tot de pe site-ul agenţiei cu pricina, am aflat că wrap you (n.m. da, you, nu your) message in content that inspires, educate, informs and entertains. Aş zice că scopul a fost atins, cel puţin din perspectiva entertainment-ului! Bravo!

De final, ca să nu ziceţi că n-am şi exemple de bine, uite: Muzeul Antipa comunică excelent!

Share: