Mai și iunie sunt, pentru mine, unele dintre cele mai ocupate luni din an, poate chiar cele mai. Prin urmare, nu mai am vreme să mă pun la curent cu ultimele noutăți din domenii care – vai! – sunt lipsite, vremelnic, de steluța roșie care le stabilește prioritatea în fața altora.
Așa se face că, deși îl am și îl folosesc de vreo două săptămâni, noul deodorant de la Farmec a intrat direct în rutina zilnică de îngrijire, fără să am vreme să mă pun la curent cu informațiile despre beneficiile lui… altele decât cele pe care pielea mea, mai sensibilă decât mine, le-a înregistrat.

Farmec a scos luna asta o serie de trei deodorante cu adic hialuronic și deși probabil că vă gândiți la asta doar în relație cu cremele, ei bine, are loc bine-mersi și în aceste antiperspirante.
Am pielea sensibilă – la asta n-am exagerat – prin urmare în zona axilei prefer variante mai blânde decât ceara, fie ea rece sau fierbinte, iar pielea se resimte și ea. Prin urmare, sunt atentă ce aleg la capitolul deo/antiperspirant, pentru că… n-am încotro!

Am folosit, cum zic, deodorantul nou de la Farmec – eu am varianta Diamant, ha! – și cea mai bună prezentare pe care pot să i-o fac e că n-am simțit nimic care să mă jeneze, deranjeze, irite, ceea ce, spre deosebire de alte produse (nu toate, dar destule) e perfecțiunea întruchipată și o grijă mai puțin!

diamant
Dintr-un newsletter, am aflat că au în compoziție, pe lângă acidul hialuronic, săruri de aluminiu, care reglează procesul firesc al transpirației, dar nu conțin parabeni, alcool sau triclosan – un antibacterian folosit inclusiv în industria medicală și care, în ultima vreme ar fi ridicat oarece sprâncene în privința siguranței, cu toate că FDA-ul încă îl declară ca fiind sigur.

Există trei variante, pentru femeile Diamant, Perlă și Safir, și admit onest că nu mă regăsesc complet în descrierea oricăreia dintre stiluri, dar parfumul de la Diamant are ceea ce-i trebuie pentru a mă seduce: ???Are un parfum floral discret, dar foarte bine accentuat de note de tuberoze, flori de portocal și mandarine și temperat de o bază vanilată, cu doar un strop aromat de mosc și ambră???. Poate, când se termină, să le probez și pe celelalte, mai ales că Safir are și note de santal și iasomie. Altfel, la capitolul beneficii, toate au aceleași formule, deci nu am rezerve în a vi le recomanda!

În altă ordine de idei, au apărut și produse noi pentru protecția solara! Dar, despre asta, poate, într-un episod viitor!

Share: