În mod normal, dacă ar fi să respect programul festivalului, azi ar trebui să scriu despre ceremonia și filmul din deschidere, Wild Tales, care, apropo, mi-a plăcut la nebunie și a meritat frigul neprietenos care a fost musafir neinvitat aseară în Piața Unirii. Cu toate astea, pentru că azi până la amiază am dat o fugă la Bonțida, unde e plin de copii și tot felul de distracții pentru ei, scriu despre asta, cu speranța că poate vă conving să mergeți și voi la evenimentul intitulat Cetatea micilor antreprenori!

Soare și cald și mulți copii de toate vârstele azi la Bonțida, veniți să se joace și să învețe tot felul de lucruri interesante, ba să câștige și premii, într-o organizare cu porniri antreprenoriale.
De la poartă, chiar la intrarea în domeniu, primești o hartă cu ce poți face, dar și activitățile care îți aduc ???bani??? cu care poți cumpăra experiențe distractive. Adică dacă desenezi la un cort sau faci o cană de porțelan ori o icoană pe sticlă, primești ???bani??? pe care îi poți cheltui apoi pentru a face baloane uriașe sau alte distracție – vedeți pe site, lista e lunga și eu n-am reușit azi să parcurg nici jumate din ea, prin urmare cred că mă mai duc și maine!

razboi
Ce-am învățat? Că soluția perfectă pentru baloane maaaaaari de săpun nu e chiar așa ușor de obținut și are în compoziție, pe lângă apă, desigur, și praf de copt, detergent de vase și tot felul de alte secrete în proporții perfect socotite, dar că pe copiii îi distrează teribil să le facă (cu ajutorul unui cerculeț făcut dintr-o sfoară) și să le spargă!

Am învățat să fac un zmeu și serios că nu e atât de greu pe cât îmi imaginam, să mă joc ???Gâina vorbitoare??? (cine râde primul iese afară!), să țin ritmul la tobe, să lucrez la războiul de țesut dar și câteva lucruri despre arta țigănească de prelucrare a metalului. Și am primit o pictură pe piele cu un cal verde care are și aripi și corn, adică de fapt e un unicorn. Fiindcă, toată lumea știe, unicornii sunt cei mai simpatici!

unicorn
Toată joaca asta e și mâine, iar cei mici se distrează atât de bine încât de dragul lor, dacă nu și de dragul copilului din voi, tot ar trebui să dați o fugă! Veselia e molipsitoare!
A! Și să nu uit să zic, fiindcă mi se pare normal să zic: grozavă pornire din partea celor de la TIFF să facă acest proiect la Bonțida! Am văzut mulți copii de-acolo – îi recunoști ușor, sunt arși de soare, în grupuri de câte 4-5, fără părinți și mai timizi decât ceilalți – și pentru ei e cel mai frumos eveniment, sau cel puțin așa i-am auzit eu pe unii zicând, doar că ei ziceau ???cel mai fain îi aici!???

Share: