Mi-a plăcut mult ideea celor de la MasterCard de a oferi o experiență de star la ceremonia de premiere din cadrul TIFF 2015. Covor roșu, ținută de designer, coafor și make-up realizate de profesioniști și, desigur, emoțiile aferente!
Tot ce aveai de făcut pentru a câștiga o asemenea experiență era să completezi, pe pagina lor de Facebook, fraza ???Mă simt ca un star atunci când…??? și gata!, intrai în concurs!

Câștigătoarea, căci a fost o ???ea???, se numește Andreea Georgescu, e medic stomatolog, și, fiindcă am fost curioasă de impresii, am stat un pic la povesti după ce experiența de star a trecut și au rămas doar amintirile.
AG
– În primul rând, de ce ai participat la concursul MasterCard?
– Îmi plac la nebunie filmele și, în consecință, mereu am vrut să ajung la TIFF, era unul din punctele esențiale de pe bucket list-ul meu. Și de vreo trei ani îmi propun serios să ajung, dar nu știu cum se face că mereu mă trezeam că începe festivalul curând și eu nu făcusem nici o pregătire. Și așa a fost și anul ăsta, dar că lucrurile iar nu s-au legat!
Și atunci mi-a spus o prietenă de concursul MasterCard și m-am înscris. Oricum aveam planuri de mers pe munte în weekendul ăla, așa că n-aveam ce pierde. Iar dacă urma să câștig… cu atât mai bine!

– Ce ai răspuns la provocare?
– Că mă simt ca un star atunci când îmi dau libertatea să fiu eu însămi.
– Și cum a fost când ai aflat că ești câștigătoarea premiului?
– Nu mi-a venit să cred. Mai ales că, nu cu mult timp în urmă, am mai câștigat o tabletă la o tombolă la care nici măcar nu știam că am participat. Eu, aia care nu se înscrie la lucruri din astea, și nici nu câștigă!

– Și pe urmă?
– A fost totul foarte rapid, m-am simțit un pic luată pe sus de tot ce se întâmpla. Eu nu sunt obișnuită să fiu în centrul atenției și am avut, așa, un moment, în care am ezitat un pic, dar până la urmă m-am convins s-o fac!

– Și cum a fost?
– Eu credeam că TIFF e despre filme și mereu mi-am imaginat că mă duc acolo și văd filme pe bandă rulantă, dar n-am apucat să văd decât două. Dar m-am bucurat că am putut să descopăr mai multe laturi și am înțeles că TIFF e (și) despre întâlnit oameni noi, frumoși, creativi și talentați. Toate astea în atmosfera boemă a Clujului – o combinație între clădiri vechi și mentalități noi. Și mi-a plăcut că lumea zâmbește pe stradă.

– Ce film?
Toată lumea este a mea. Și mi-a plăcut mult, inclusiv faptul că parte din echipa filmului sunt cei care s-au ocupat și de filmulețul cu experiența mea la TIFF. M-a impresionat povestea, cu scenariul scris acum șapte ani, și regia, care aparține unui regizor tânăr, Nicolae Constantin Tănase. Plus imaginea, foarte profi!
Al doilea a fost Un etaj mai jos, în regia lui Radu Munteanu.

– Și experiența de star? Cum a fost?
– Am avut destul de puțin timp. Pentru rochie, de exemplu, am avut doar jumătate de zi și cinci ateliere ale unor designeri români recomandate. Și nici nu știam prea bine ce și cum, eu mi-aș fi dorit o rochie de seară, dar care să fie și ușor de purtat, doar că nu cred că există așa ceva.
Accesorii și pantofi am avut eu, am mers pe clasic, fiindcă nu știam ce rochie o să am. Și amuzant, pentru că eram cu echipa de filmare după mine, toți bărbați. La probat de rochii!

– De unde ai ales, până la urmă?
– Ami Velcherean, atelierul se numește Shea. Am apreciat că acolo erau materiale foarte, foarte bune! A fost al doilea atelier vizitat și acolo am și găsit rochia! Frumoasă, dar dificil de purtat!

– Și restul? Coafură, makeup?
– A fost un salon foarte drăguț, unde au fost programate toate vedetele de la gală, cu oameni foarte faini care m-au răsfățat peste măsură. Le-am arătat rochia și m-am lăsat pe mâna lor, fiindcă eu oricum n-aș fi știut ce sugestii să le dau. Am vrut doar să am o coafură lejeră. Și din nou am fost însoțită de echipa de filmare formată din bărbați. Ne-am distrat!

– Deci erai gata! Și apoi?
– A fost o limuzină care m-a dus la gală, cu super coordonare pe momentele în care ajung, mă dau jos… M-am simțit un pic cam ca la primele ore de condus, cu o mulțime de detalii la care trebuia să fiu atentă: să zâmbesc, dar să nu zâmbesc prea mult, să am grijă să nu calc pe trenă, să nu mi se vadă pantofii prea mult, cum să stau, cum să nu stau!
Am fost întâmpinată de Cristi Hordilă, apoi de Tudor Giurgiu, am făcut poze la panou și apoi, odată ajunsă în sală, am putut să mai renunț la emoții!

red carpet

– Ai fost și la petrecerea de la Conti?
– Daaaa! Am fost la diverse tipuri de evenimente în cele trei zile, și cocteiluri, și un prânz, dar petrecerea asta a fost cea mai tare! A fost o mare bucurie să ascult Fanfara Ciorcârlia și să dansez atât! Și toată lumea s-a distrat, parcă voiam toți să facem un ultim party de pomină la ediția asta de TIFF. Nici nu mi-am dat seama când s-a făcut dimineață! Am dansat, am tot dansat, și când am ieșit de-acolo era deja lumină! A fost una dintre cele mai faine petreceri la care am participat în ultima vreme!

– Prietenii tăi ce au zis?
– Păi nu prea am apucat să le spun, doar ce m-au văzut tăguită pe Facebook în câteva poze de la Gală. Eu nici n-am apucat să fac multe poze, chiar dacă mie îmi place mult să fotografiez. Am ajuns, totusi, la Muzeul de Artă.

– Un gând de final? Mergi la anul la TIFF?
– Totul a fost foarte intens, și chiar mă gâdeam cum rezistă unii zece zile la ritmul ăsta festivalier, cu atâtea filme de văzut, oameni de întâlnit și petreceri în fiecare zi! Și, da, clar vreau să merg, o să mă organizez din vreme, mai ales cu cazarea, pentru că asta e cea mai importantă problemă în timpul TIFF-ului, nu mai găsești nici o cameră liberă!
Dar până una-alta, o să păstrez mereu amintirea unei experiențe absolut grozavă!

***

Acum știți și voi cum e o experiență de neprețuit pe covorul roșu! :)

Share: