Sunt plecată de acasă de două săptămâni deja și m-am întâlnit cu multe grade Celsius. Ce-i drept, și cu zone în care m-am ???lăfăit??? doar cu 18, dar, în majoritatea zilelor, canicula și-a făcut simțita prezența și pe drumurile patriei. Căldură din aia care-ți dă în cap!

Am, însă, câteva secrete care mă ajută să trec mai ușor prin zilele de cuptor. Sunt testate și probate în ani, și zic ca poate vă ajută.

Vara port mult alb și mai ales cămăși largi, cu mânecă lungă, din materiale răcoroase, preferabil in sau mătase, sau bumbac, dar unul de calitate – detest să se lipească hainele de mine! E lucru știut că albul îți oferă mai multă protecție decât culorile închise în fața razelor, cât despre mâneca lunga, chiar dacă sună a nebunie, mie mi se pare mai răcoare așa decât dacă soarele mi-ar arde direct pielea.

heat
Un alt secret e că îmi țin toate chestiile de pus pe piele, chiar și parfumul (uneori și altele!), în frigider. Lapte de corp, gel de duș, creme de față, apa cu argilă, șervețelele demachiante, tot! Uneori, când nu uit, îmi pun apă cu lămâie într-un pulverizator, le las până se răcesc bine, iar senzația e super răcoritoare.

Folosesc produse cu SPF chiar dacă nu ajung pe plajă, iar pe față pun de la 30 în sus, ca m-am învățat minte din vremea în care foloseam doar un primer cu 15 și cam atât! Și treaba asta nu e negociabilă, nici măcar cu mine însămi. Apropo, produsele de protecție solară se aplică înainte să ne îmbrăcăm cu vreo jumătate de oră ca să intre cum trebuie în piele. Dacă vă făceați iluzii că hainele vă oferă protecție solară, spulberați-le! Nu e cazul.

Încercați gelul sau loțiunea de după plajă în caz de prăjire, crema asta pentru picioare (au și un scrub, si e foarte mișto), cremă de epilat, dacă nu (mai) suportați ceara (e valabil și pentru domni) și, desigur, antiperspirante. Să fie!

Altfel, hidratare cât se poate, preferabil cu apă, nu cafea sau chestii cu mult zahar, cuburi de gheată puse în dreptul ventilatorului. Sau plecați la mare. Sau la munte. Departe de beton, în orice caz!

Share: