S-a făcut final de august iar eu n-am simțit mai deloc vara asta, și nu mă refer doar la canicula care ne-a cotropit ci și la relaxare. Lasă că oricum nu sunt genul care știe să-și ia vacanță din aia cu telefonul închis și mail cu autoresponse, și oricum toată lumea care știe cât m-am plimbat vara asta crede că am fost într-o vacanță de aproape trei luni – ceea ce, mă credeți sau ba, chiar nu e cazul, că am prestat piarește și/sau blogosferic pe toate coclaurile pe care am fost.

Mai rău, sunt în urmă cu cititul fiindcă seara, frântă fiind, limita era de cel mult o pagină până să-mi pice tableta din mână, iar eu în mașină nu pot să citesc, fiindcă mi se face rău.

Și probabil fix pentru d-ăștia ca mine, conectați mereu la telefon chiar și în ???vacanță???, Orange a făcut o chestie foarte mișto vara asta: 4G Fun Kit!

van_desktop
Practic, e o aplicație în care găsești muzică, tot soiul de filmulețe, documentare de la Animal Planet ;i Discovery, poante din arhiva de aur a TVR-ului – exact genul ăla pe care să-l arăți prietenilor pe telefon și să râdeți împreună – dar și audio books. Probabil singurul tip de lectură pe care răul meu de mașină l-ar putea tolera și unul suficient de comod pentru plajă sau alte locuri: nu mai cari tableta (a mea e destul de mare și nu neapărat ușoară, iar acuma s-a și stricat, cred că de plictiseală!) sau cartea ci doar telefonul – pe care îl ai oricum mereu cu tine!

Mă așteptam, nu știu de ce, ca selecția să fie light, cu cărticele mai degrabă din categoria chicklit și ceva romane polițiste, dar nu e cazul! Am găsit acolo Ferma animalelor de Orwel și Povestirile lui Ilf și Petrof, Oscar și Tanti Roz, Henry Miller, Kafka (Colonia penitenciară și Scrisoare către tata), Radu Paraschivescu și Neagu Djuvara, Ernesto Sabato ori Tolstoi sau Cătrărescu (Levantul), deci o selecție chiar onorabilă – ceea ce nu e de mirare, fiindcă e făcută împreună cu cei de la Humanitas.

codul
Eu m-am amuzat ascultând Codul Bunelor Maniere, carte pe care am și ales s-o recomand din aplicație, pentru că, dincolo de cercul în care mă învârt eu, mi-e teamă că România este, încă, o țară a bădăranilor. Și n-am pretenții aberante de maniere a la pension, să reținem cine cui și cum se prezintă ???ca la carte???, dar, nene!, chestii de bază gen să nu urlăm într-un loc public, mai ales dacă vorbim buruienos, să spunem Mulțumesc și Te rog!, să salutăm, să punem mâna la gură când căscăm ori tușim, să nu sorbim supa sau ciorba din lingură, și, în general, să ne purtăm cam cum ne-ar plăcea să se poarte alții cu noi, da, asta da, astea sunt chestii care nu mi se par exagerate!

Așa că recomand călduros parcurgerea audiobookului cu pricina din aplicația Orange (apropo, e chiar în lectura autoarei!), și, de asemenea, ar fi drăguț s-o recomandați, la rândul vostru! Cine știe cine află că e atât logic cât și politicos să nu dai buzna în magazin sau metrou înainte ca cei care vor să iasă de-acolo să poată face asta și astfel mai evităm niște accidente!

Ah! Am uitat să mai spun că aplicația cea simpatică nu funcționează decât cu 4G dar și că vă poate face cadou până la 1GB de net dacă evaluați experiența avută cu cele patru categorii din aplicație: filme, cărți, muzică și selfie(!), plus share via FB. În plus, dacă n-aveți Orange, puteți solicita un SIM gratuit ca să încercați 4G-ul lor. Ah! Și netul consumat în app e gratis!

CONCURS
Iar cine îmi recomandă – cu justificări cu tot – o carte din aplicație, primește o invitație dublă la Color Run-ul din septembrie, ăla cel mai cool, de noapte, cu vopsea fosforescentă! Cum ziceam, ioc tabletă până o repar sau iau alta, iar de cărți pe hârtie m-am cam lăsat în ultimii doi ani!
Concursul ține până pe 1 septembrie, când anunț câștigătorii! Așadar, ce carte să aleg din aplicație, și de ce taman pe aia?!

Update: And the winner is: Francesca! Multumesc, tuturor, pentru recomandari! :)

Share: