Toamna se numără evenimentele, cum ar zice o vorbă, și îmi place mult efervescența asta cu plimbări între FNT și LFDC, conferințe mișto, lansări de cărți, filme, premiere. Printre ele, și SoNoRo, care începe din 27 octombrie până în 5 noiembrie, la București, și continuă apoi, până în 12 noiembrie, la Cluj.  
Fără să fiu musai un mare fan al muzicii de cameră, gen căruia SoNoRo i se dedică, îmi place foarte mult ce-au construit bunii oameni de acolo vreme de 18 ediții. Conceptele lor sunt rotunde, cu o arhitectură solidă, evenimentele incluse au un fir roșu de care se țin, au nume importante, au un întreg univers construit. Și nu e doar muzică acolo, ci și o grijă pentru patrimoniu și resursele culturale ale României, o celebrare a moștenirii culturale din satele și orașele transilvănene (MusikLand), și un amplu program educativ extins și în alte țări europene: Italia, Ucraina, Germania și Belgia.

Tema din acest an a Festivalului este On the Couch și este inspirată de efervescența culturală din Viena sfârșitului de secol 19 și începutul secolului 20, dar și de înflorirea disciplinelor psihanalitice, și-mi place la nebunie cum am pus-o în scenă, cu ce titluri de evenimente, dar și ce conținut. Anul trecut, de exemplu, tema a fost Orient Express.


”Anul acesta, prin tema On the Couch, ne vom sonda emoțiile și poate că vom trăi la cote și mai mari toată vulnerabilitatea, dar și forța pe care fiecare dintre noi le are în straturile profunde ale inconștientului. Avem un program în majoritate nou, spații spectaculoase și muzicieni care au acceptat să intre în joc (…), dornici să interpreteze nu doar lucrările, ci și să fie observatori ai propriilor trăiri. În plus, seria de întâlniri SoNoRo TALKS – ON THE COUCH va fi un câștig al acestei ediții, prin discuțiile pline de miez despre muzică și inspirație” – Răzvan Popovici, directorul executiv al festivalului.

Iată și spotul de anul ăsta (e și o pisică acolo, desigur!):


Mă bucur să revăd UniCredit și Vodafone pe afiș, două branduri care sunt alături de tot felul de evenimente dintre cele mai mișto!
Iar cu Vodafone mă întâlnesc a patra oară în acest an, într-un context de parteneriat cu un eveniment cultural, după Bazar de Cotroceni, TIFF, FITS, et, voila!, SoNoRo. Era să ne întâlnim și la Castelul Electric, da’ uneori nu-ți ies chiar toate pasiențele.
Mi se pare în continuare grozav că-și pun și banii alături de valorile de brand despre care vorbesc!

Bon, deci SoNoRo, da? Aveți programul concertelor aici, dați-i o șansă să vă surprindă! Îmi mulțumiți după aia!


Share: