Am citit azi comentarii la o postare despre comentariile apărute apropo de ”Man or bear” și… băi, nene, când am luat-o cu toții razna în halul ăsta?!
Dacă încă nu știți despre ce e vorba, povestea asta, foarte virală acum, a început de la un clip pe TikTok în care mai multe femei erau întrebate cu cine (ce?!) ar prefera să fie într-o pădure, cu un bărbat străin sau cu un urs. Șapte din cele opt femei întrebate au răspuns că aleg ursul. Și la mine în bulă răspunsul a fost același.
Ei bine, toată alegerea asta a iscat un val de discuții și controverse, că cum, da’ de ce, că nu e corect, că ursul face și drege și nu toți bărbații sunt nașpa, dar feminismul ăsta sigur o să ne distrugă pe toți. Iar azi, că de la asta m-am activat, am văzut și un comentariu de la o tanti (americancă, la fel ca autoarea postării inițiale) că vai de capul nostru, ea se simte, atenție!, discriminată de alegerea majorității femeilor. Cum? Dis-cri-mi-na-tă! Exact. Pentru că acuma toți bărbații vor crede că femeile preferă ursul în orice împrejurare și săracii bărbați se simt nasol, dar ea nu crede așa și de-aia e discriminată.

Domnii bărbați comentatori înfierau feminismul… acum, serios, ce legătura are feminismul cu evaluarea unui potențial pericol într-un anume context? Și femeile-s tâmpite, că ursul sigur o să le mănânce.

Whoaaaa! Uite, fix genul ăsta de controversă ne arată că suntem o specie care suferă grav de analfabetism funcțional. Întrebarea nu era despre cine ai prefera să te fugărească prin pădure. Era cine sau ce ai prefera să mai fie prin pădurea aia. Și, da, aș alege ursul pentru că e cel mai puțin probabil să aibă chef să ne întâlnim. Deci mergi prin pădure și mai strigi din când în când, iar ursul, dacă e suficient de aproape încât să te audă, o ia in direcția opusă pentru că nu vrea să se întâlnească cu tine. Sau cu orice om, de fapt. Deci, da, statistic e un risc mai mic să te întâlnești cu ursul.
Și despre asta e vorba, de fapt. Nu spune nimeni că toți bărbații sunt niște mistreți, că, oricine ar fi bărbatul ăla, o să ne atace cu siguranță, astea-s doar interpretări limitate. Femeile care aleg ursul aleg probabilitatea mai mică de a păți ceva nasol, pe baza experiențelor pe care le-au avut ele și sau femeile pe care le cunosc și care, da, au pățit nasoale cu bărbați. Și multe din reacțiile bărbaților la această ”dispută” virtuală tind să le dea dreptate cum că asta e alegerea mai sigură.


Asta nu înseamnă că toți bărbații sunt nașpa, în nici un caz. Totuși, înseamnă că în anul de grație 2024 conviețuim cu toții într-un prezent în care femeile nu se simt în siguranță și, cumva, în ciuda statisticilor, rezultă că au zis ele ceva, prin urmare e tot vina lor. Asta nu e ok, asta ar trebui să iște discuții și… soluții! 

Share: