Îmbracă-te gros, că e frig rău afară!

Dacă aş primi un Like pentru fiecare dintre dăţile în care am auzit vorba asta, probabil aş avea milioane, sau aşa ceva.

Pune-ţi căciulă, nu mai umbla brambura! De ce n-ai mânuşi? Ce-ai mîncat azi? Ai mâncat azi?

Mă enervau tare când eram mică, mă enervează şi azi, că nu s-au oprit, nici gând! Şi, totuşi, n-ar trebui să ne enerveze – ştiu că şi pe voi! E felul lor de a arăta că le pasă, de a se raporta la copilul lor ca şi cum încă l-ar avea în grijă, a lor şi numai a lor, ca pe vremea când încă locuiam cu ei şi, da, uitam căciula şi pierdeam, frecvent, mânuşile! Şi, pe urmă, mai ales dacă sunt pensionari, cu ce să înlocuiască alea opt ore de job?! Cât să vorbeşti la telefon?

Însă cel mai amuzant mi se pare că, acum, nu ştiu exact când am început, şi eu fac la fel. Vezi că e frig afară, să nu iasă tata. Ce naiba porţi geaca asta, e prea subţire! Iar ei răspund ca mine, odinioară: Lasă-mă, dom’le, altă treabă n-ai decât să mă cicăleşti?!

Între timp, s-a făcut o lună de când au net şi, mai nou, discuţiile sunt victorioase: am aflat cum e cu blogurile astea!  sau informative: Am găsit o groază de documente istorice pe net şi maică-ta se uită la Harry Belafonte pe iutub!  Mai e doar un pas până la reţete şi încă unul – maaaaare, sper! – până la contul de FB al asociaţiei de bloc sau aşa ceva fiindcă sunt sigură că vor găsi o soluţie ca reţeaua socială să fie pentru ei mai mult decât “Tu ce găteşti azi, vecină?”, că aşa e stilul lor!

Dincolo de asta, însă, dincolo de filmele de la HBO şi de documentarele de la BBC şi da, ce bine că a revenit PRO la Dolce, ai mei se bucură ca nişte copii de fiecare dată când mai descoperă ceva în această nouă lume, abilităţi despre care nici nu ştiau că le pot avea – ah, ştii cât de multe reţete există pe internet?!

Sigur, eu stau cu inima strânsă că cine ştie ce spam deschid în email şi păţim ca în filmul lui Chişu!  Dar, dincolo de toate asta, cum ziceam, dacă vreţi s vă faceţi vouă o bucurie şi lor una încă şi mai mare, puneţi-le părinţilor net şi HBO. Şi zic de Dolce pentru eu asta am, dar şi pentru că, până mâine, inclusiv, încă aveţi o super ofertă, cu 59 de lei pe lună pentru voce, TV si internet, iar DolceTV chiar are acum cea mai tare grilă, cu Pro, Antene şi Discovery, şi cu HBO gratis pentru încă două luni.
Pe bune, o să-mi mulţumiţi pentru idee când o să postaţi poza cu isprava voastră culinară iar părinţii vor da Like!

Iar dacă nu vreţi/vor voce, există şi pachet Net + HBO Go, la 39 de lei, însă vă spun că nu se vor uita prea mult la filme online.

PS Bunică-mea, care era early adopter, ar fi avut cel mai tare blog, ever, dacă ar fi avut ochelarii potriviţi şi n-ar fi plecat spre alte zări. Aşa, cred că s-a mulţumit doar să informatizeze toate dosarele Sfântului Petru!

Share: