Până când n-oi zice altceva, blogosfera din Cluj rămâne favorita mea. Întâi pentru că sunt acolo nişte oameni care mi-au devenit foarte dragi, şi pe urmă că mi se pare că se poate vorbi pe bune de o blogosferă clujeană, cu plusuri şi minusuri, ca în orice sumă de individualităţi, fireşte, dar care poate funcţiona la unison când şi dacă trebuie. Sau cel puţin aşa se vede de aici, din miticime :)

Taman de-aia, chiar dacă nu pot participa la fiecare eveniment la Cluj, încerc sa le susţin iniţiativele. De data asta, #clujcitybreak, patru zile în care mai mulţi bloggeri* de frunce vor merge în frumosul oraş ca să-i admire culorile, ca să vadă că şi vara poate fi ca în alte anotimpuri, chiar dacă zecile de mii de studenţi au plecat la casele lor şi oraşul poate părea cumva amorţit din pricina asta. Să vadă şi, desigur, să povestească.

I-am luat un pic la înrebări pe organizatorii 2.0., adică pe domnul Crivăţ I şi pe doamna Florica, jumătatea TVdece. Florica pe numele de scenă, dar Alina pe numele de buletin. Domnul TVdece, de asemenea parte din organizare, se înţelege, este Răzvan Dragoş aka Zicu. Şi e de acord cu ce spune Alina.

După cum urmează:

Frumosul afiş făcut de Zăineasca. Punct ro, ca si ea e blogger, ha!

Frumosul afiş făcut de Zăineasca. Punct ro, ca si ea e blogger, ha!

Am văzut pe twitter azi (30 iulie) că cică ar fi scandal în blogosfera din Cluj. Mi se pare mie sau nu e? :))

A: Nu stiu despre ce scandal e vorba, poate e si noi nu stim. Si daca e asa, sa le fie rusine celor care se cearta si nu o fac public! Ideea e ca cine vrea sa vada scandaluri oriunde, le va vedea.
C: Asta cu scandalul marturisesc ca n-o inteleg. Dar, pe de alta parte, e foarte multa vreme de cand nu-mi mai bat capul cu ce vrea Cristi Dorombach sa spuna. Niciodata.

Deci #clujcitybreak pentru bloggeri, ha? Scopul si durata vizitei, va rog :))

A. Exista perceptia ca pe timp de vara, fara studenti, Clujul e un oras mort. Primaria doreste sa schimbe aceasta perceptie, de unde si sustinerea unui astfel de eveniment. Astfel, scopul e promovarea Clujului ca destinatie de vara, prin elemente de branding si city tour, in contextul castigarii titlului de Capitala Europeana a Tineretului 2015 si a candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021.
C: Cluj City Break… da, e pentru bloggeri. Pentru ca se intampla prima editie a Colours of Cluj, pentru ca incercam sa demontam mitul conform caruia vara Clujul doarme, am invitat niste oameni sa vada cu ochii lor cum e vara la Cluj. Noi speram sa le si placa.

Cum ati facut selectia invitatilor? Nu de alta, dar sigur vor sa stie cei care nu au fost selectati! :D
Ce o sa se manance si ce o sa se bea si, mai ales, ce cadouri primesc invitatii?A. Ca organizator de evenimente, te vei lovi constant de intrebarea: “Da’ pe mine de ce nu m-ai chemat?”
Efectiv nu poti invita pe toata lumea, din pacate, asa ca trebuie sa recurgi la criterii precum: “a mai fost vreodata
la un eveniment la Cluj?”, “cand a fost ultima data la un eveniment în Cluj?”, “Cum s-a comportat la ultimul eveniment la Cluj?”. Imi place sa cred ca am trecut peste perioada in care ne suparam ca nu am fost invitati
la un eveniment. Daca nu, imi pare rau pentru cei care inca gandesc asa.
Invitatii nostri nu sunt piscotari: isi vor aduce mancare, bautura si cadouri de acasa.C: Noi mereu am vrea sa chemam la evenimentele noastre pe absolut toata lumea. Toti prietenii nostri din online – si ne bucuram ca avem multi. Din pacate, asta n-o sa se poata niciodata.
Selectia s-a facut de-a lungul mai multor discutii, intre noi, dar si cu partenerii nostri de la Primaria Cluj-Napoca. Initial, am avut o lista mult mai lunga. Apoi, pe baza unui foarte lung set de criterii (obiective si subiective, deopotriva), s-a ajuns la aceasta lista finala. Stim ca la orice eveniment, ca si in orice campanie, cel putin un om sau doi se supara ca n-au fost implicati (lucru care pe mine, personal, ma scoate din minti, da’ asta e povestea altei zile). Pentru evenimentul asta, noi am facut cum am putut mai bine. Si speram ca-i ok.

Cadou primit la un eveniment similar

Cadou primit la un eveniment similar

Intrebarile astea cu mancatul, bautul… nu le inteleg, doar ai fost si tu la evenimentele noastre. O sa se bea, ca de fiecare data, Krug Brut Vintage 1988 si Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve 1955, o sa se manance – tot ca de obicei – Beluga, vita Wagyu cu ciuperci Matsutake, trufe Alba… iar cu cadourile, a devenit deja o traditie faptul ca invitatii la evenimentele noastre primesc iPad-uri din aur masiv, cu diamante, cai de rasa si excursii in Bora Bora. Doar stii!

Ce culoare are Clujul?

A. Aici e vorba despre prefixul “multi”: multiculturalitatea transforma Clujul intr-un oras multicolor.
C: Clujul are multe culori. Are culoarea cladirilor istorice, vechi de sute de ani. Are culoarea studentilor care invioreaza orasul in fiecare toamna. Are culoarea dealurilor care imprejmuiesc orasul. E un oras colorat.

Cluj – Capitala Culturala Europeana? Va implicati in sustinerea proiectelor pentru nominalizarea la titlu?A: Bineinteles ca ne-am dori sa ne implicam, iar daca ni se va cere parerea/ajutorul, vom fi acolo. Deocamdata, ne-am intalnit doar cu cei de la Cluj, Capitala Europeană a Tineretului 2015
C: Da, eu m-as implica, daca o sa fie nevoie. Si in masura in care pot face asta fara sa incurc pe nimeni.Cine sunt partenerii evenimentului #ClujCityBreak si de ce?A: Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-NapocaCluj2015 și Colours of Cluj.
Parteneri: UrsusCosmoteAegon RomâniaDanoneCasa TIFF

De ce? Imi place sa cred ca, de-a lungul timpului, am demonstrat ca putem genera evenimente inedite si astfel sa convingem institutiile si companiile sa ne acorde increderea. Le multumim celor care ne-au acordat-o si de data asta!

Florica & Zicu de la TVdece

Răzvan şi Alina de la TVdece

C: Partenerii nostri sunt: Primăria Cluj-Napoca, Cluj2015 și Colours of Cluj; Ursus, Cosmote, Aegon România, Danone, Casa TIFF si bloggerii* care au acceptat invitatia noastra.
De ce? Pentru ca au crezut in ideea noastra – sa aratam lumii, prin intermediul unora dintre cei mai cunoscuti bloggeri din Romania, ca exista viata la Cluj si dupa ce pleaca studentii :)
Dar, mai mult, ca avem un oras frumos si colorat, care merita vizitat la pas si povestit si altora, spre a-l vizita si ei.

Ce putem spune printreranduri despre aceasta frumoasa initiativa?

A: Cred ca printreranduri vom putea spune ceva abia dupa eveniment :)) (ok, aştept un guest post, muhaha!)
C: Putem spune, printre randuri, ca tare mult ne dorim sa iasa fain, c-am pus ceva suflet si transpiratie in organizarea lui.

Şi am şi câte două întrebări separate pentru fiecare, după cum urmează:

– Alina, cum comentezi afirmatia: “Clujul are Farmec“?
– Imi place ca afirmatia e valabila atat la propriu, cat si la figurat :D
– E de notorietate faptul ca ProTV se retrage din grila must-carry ca sa lase locul liber pentru TVdece. Totusi, fanii vor sa stie cand incepeti preselectia pentru emisiunea Bloggerii au talent.
– Noi oricum emitem deja, vezi aici detalii, si avem un rating bun, deci nu cred ca va fi nevoie sa achizitionam formate de emisiuni. Ne descurcam foarte bine cu ale noastre.

Andrei Crivăţ de la andreicrivat.ro & printransilvania.ro

Andrei Crivăţ de la andreicrivat.ro & printransilvania.ro

– Andrei, tu esti din Braila, ai stat şi în Timisoara,  iar acum ai revenit la Cluj. Toate cele trei orase vor sa candideze la titlul de Capitală Culturală Eropeană. Ce oras e favoritul tau?
– Am stat si in Bucuresti, foarte multi ani, sa stii! Bucurestiul nu candideaza? (Nu, n-are fason) Pe de alta parte, habar n-aveam ca Braila candideaza la CCE – credeam ca-i doar dorinta unor locuitori de-acolo. Evident, favoritul meu e Cluj-Napoca – si probabil ca va si orasul castigator.
– Cum e Prin Transilvania?
– E foarte frumos Prin Transilvania, o sa te iau cu noi candva, sa vezi :)

Acestea fiind spuse, iată, azi începe #ClujCityBreak şi puteţi urmări aventurile bloggerilor prin frumosul oraş cu ajutorul hashtagului, atât pe Facebook cât şi pe Twitter şi, desigur, pe Instagram, după cum se arată şi în comunicatul Primăriei. S-avem un weekend colorat, zic!

* Bloggerii participanţi: Andreea, Corina, Ligia, Oltea, Andrei, Cetin, Ivo, Ovidiu Eftimie, Ovidiu Sîrb și Vali.

Share: