E bine la Ideo Ideis, de câte ori să zic?! Totuși, titlul de azi nu e un îndemn legat de festival ci titlul unui spectacol de la Teatrul Luni, Green Hours, care a fost invitat aseară în cadrul frumosului festival de la Alexandria. L-am văzut acum 12 ani în sala din Calea Victoriei, și mi-a plăcut mult, însă aseară a avut un efect mai puternic asupta mea. Sigur, toți cei trei protagoniști adaugă rolurilor experiențele dintr-un deceniu și mai bine, și la fel se întâmplă și în fața scenei.

image

Foto: Vlad Cătană | Ideo Ideis 2013

Poate de asta cruzimea lui Sandy (Andreea Bibiri) mi-a părut nuanțată, rafinată și perfect explicabilă, în măsura în care nu mai are control asupra corpului și asupra vieții. Și, la fel, obsesiile lui Perry (Șerban Pavlu), roșia cu care ar face senvișul perfect, cea care lipsește inexplicabil din frigiderul celor doi, nenorocita ta de roșie, Perry!, mi-au părut simple mecanisme de gestionat traiul de zi cu zi.

În fine, Eddie (Florin Piersic Jr), “fericiți cei săraci cu duhul”, căci visurile lor simple aproape le garantează îndeplinirea lor. Până la urmă, cât de complicat poate fi să ai ceva bun de mâncare în fiecare seară și, uneori, o ploaie bună dimineața?!

Ba nu, Eddie, toată lumea vrea mai mult! Dar oare chiar așa e?!

Oricum, “zi că-i bine!”, uneori ajută. Spectacolul se va mai juca, din fericire, cândva de la jumătatea lui septembrie încolo. De (re)văzut!

***

La Ideo Ideis, zilele astea, se întâlnesc oameni şi idei, gânduri şi poveşti, teatru şi educaţie. Mai bine şi mai mult, cu greu se poate! Ii (ne) gasiţi peweb, pe Facebook şi pe #ideoideis.

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cuMinisterul Tineretului și Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Români frumoşi???. Evenimentul și-a găsit prieteni la VolksbankRinf,Millefiori, Illy, H&MTelDrumPro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu și SC Brain SRL.

ParteneriPrimăria Municipiului AlexandriaIndygenBORȚUN•OLTEANU,FITSUNATCGodot Café-TeatruMuzeul Județean TeleormanSocietal,WeAreHereConciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Județean Teleorman, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman.

Share: