De câteva săptămâni, Domnul Sony a rămas singurul Sony complet funcţional în casă, vechiul laptop cu acelaşi nume devenind, cel mult, un desktop care moare când ţi-e lumea mai dragă. Întrebând în dreapta şi în stânga cu ce-aş putea să-l înlocuiesc, în buget, cum ar veni, să fie zvelt  dar rezistent, uşor dar cu greutate, zburdalnic dar nu şi alunecos, devreme acasă şi, eventual, să scrie singur texte, strategii şi prezentări, mi s-a spus că aşa ceva nu există. Dar dacă sunt gata să renunţ la partea cu scrisul, aş putea încerca un Lenovo.

După alte permutări de caracteristici, modelul IdeaPad U310 a plecat acasă cu mine. De la Flanco, că acolo a fost cea mai bună ofertă pentru el (sic!)! Da’ nu văd să mai fie. Lăsaţi, sunt altele.
Ce-am făcut noi împreună se poate lesne vedea chiar şi aici pe blog şi vă arăt şi o poză cu personalizarea (mai multe, şi detalii tehnice, aici):

hm, poate ca ar fi cazul sa fac niste stickere cu printreranduri...

hm, poate ca ar fi cazul sa fac niste stickere cu printreranduri…

Spre deosebire de precedentul, când trec pe tastatură ro, semnele de punctuaţie rămân la locul lor. Şi tot spre deosebire de precedentul, producătorul s-a gândit la diverse detalii care să-mi facă viaţa de utilizator mai uşoară, cum ar fi Intelligent Touchpad, Wireless Display (da’ n-am eu TV aşa deştept!), One Key Rescue System, care promite să-mi salveze munca – dar n-a fost cazul şi sper să nici nu fie!,  şi o baterie care ţine până la şase ore, deşi nu am ajuns să verific asta.  Şi să nu uit că şi tastatura mi se pare foarte mişto deşi încă trebuie să mă obişnuiesc cu faptul că Enter şi Backspace nu sunt ultimele butoane din dreapta. Ah! Şi nu se încinge ceea ce, ţinând cont că eu nu prea lucrez la birou, e important!

Totuşi, schimbarea cea mai mare a fost trecerea de la Windows XP la Windows 8. Încă mai am nevoie de timp ca să mă obişnuiesc cu toate diferenţele, dar promit să revin cândva asupra acestei chestii. Deocamdată nu mi se pare mai uşor, dar mi se pare că primesc mai multe de la sistemul meu de operare. Plus toate astea. Mă rog, mai puţin partea cu touch. Deşi acum îmi pare rău că e fără. Cu toate că am şi o tabletă!

Şi pentru că tot m-am plimbat săptămâna trecută la locul faptei în cautarea ideilor pentru cadouri de Crăciun (şi am chinuit îngrozitor un om de la Flanco, ştiu eu că l-am chinuit, deşi domnul cu pricina a continuat să zâmbească până când am ieşit din magazin – vă povestesc vineri ce şi cum!), m-am uitat să văd ce jucării mai au cei de la Lenovo. Şi iată ce mi-a mai atras atenţia, în cazul în care voi mai aveţi vreo urmă de buget pentru anul ăsta sau prieteni foarte săritori!

tabletaTableta A1000 de 7″ despre care, spun ei, ar fi perfectă pentru muzică, dar nu numai. Are boxe stereo îmbunătăţite şi sunet Dolby® Digital Plus. Plus Android. Şi nu e mare ca tableta mea, da’ nici mică precum telefonul. Foarte bun. Detalii. Preţ.

all in oneLenovo C340, care e un all-in-one sau, aşa cum i-am zis eu râzând, o tabletă uriaşă – da, şi domnul consultant s-a uitat un pic ciudat când am zis asta. Cică nu e bine, fiindcă, d’oh, atehnicus ce sunt, e un desktop, însă extrem de ergonomic. Practic, un ecran imens #cudetoate. Dacă aş mai lucra la birou, probabil că aşa ceva mi-ar plăcea foarte tare! Şi vine cu 25 de aplicaţii preîncărcate. Şi m-am jucat cu unul, ar trebui să încercaţi şi voi, măcar fiindcă e cu totul alt tip de experienţă desktop. Detalii. Preţ (există mai multe variante, vedeţi şi voi ce vă coafează).

yoga

În fine, probabil ca să mă pedepsească pentru faza cu “tableta uriaşă” de la all-in-one, consultantul zice că să-mi mai arate ceva. Un laptop, ultrabook din ăsta, drăguţ, nu zic nu, nici n-apuc să mă uit bine la el, cum stătea cuminte la locul lui, că-l ia în mână şi-i dă ecranul peste cap! Puf! Şi s-a făcut tabletă! Puf la loc, voila, e ultrabook. Pe bune că m-a speriat! Adică ştiam de yoga ăsta, dar cum nu mai văzusem unul, a fost un pic şoc să văd cum îl dă peste cap. Ştie de toate şi are patru poziţii! Detalii. Preţ. Da, nu e chiar ieftin. Dar ştie yoga, nene!

Şi basta! Poate o să vă mai povestesc ce şi cum dupa ce mă împrietenesc mai bine cu noul meu companion. Tre să-i găsesc şi un nume, apropo! Şi dacă aveţi să-mi daţi sfaturi despre cum să mă port cu el sau ce să instalez, chiar vă rog!

Share: