Sunt dintre cei care au prins perioada de glorie în care, pe ultima copertă a caietelor, aveam reclamă responsabilă la CEC și îndemnul către economisire, “azi la CEC un leu depui, maine el va face pui”, ba aveam chiar și o pușculiță cu cheie, varianta pentru copii a unui minisafe. Cu toate astea, n-am fost niciodată prea pricepută la a pune bani la păstrare și, în general, îmi displace să discut despre bani. Atât de tare încît, în cazul în care se întârzie cu plata a ceea ce mi se cuvine, mă enervez mai tare că sunt pusă în situația de a vorbi despre asta decât de neplata propriu-zisă.

Și mai sunt și situațiile neprevăzute…

… cum ar fi o urgență medicală, poftim, ți-ai ciobit un dinte. Sau ți s-a spart o țeavă în casă ori cine știe ce piesă a mașinii a decis să-și dea obștescul sfârșit chiar după ce tu ai cumpărat cazare last minute pentru vacanță și pleci – cu mașina! – în două zile. Sau trebuie să duci urgent animalul de companie la veterinar. Știți voi, situații neprevăzute. Ei, ce faci? Păi te împrumuți, ce naiba să faci?

Dar la bancă durează, prietenii poate au/n-au iar tu ești tot în pom, și pomul în aer.

calculator

Recent, a apărut un nou serviciu de microcreditare, și dacă n-ai altă soluție, poate trebuie s-o iei și pe asta în calcul, pentru o sumă nu prea mare și pe o perioadă, preferabil, cât mai scurtă. Înainte să scriu despre, am intrat la ei pe site și m-am uitat un pic la condiții și la ce mai scriu ei pe-acolo, inclusiv la lista lungă cu întrebări și răspunsuri, și mi-a plăcut faptul că au un fel de avertisment, dacă pot să-i spun așa, în care explică foarte clar că genul ăsta de credite nu e pentru vacanțe lungi sau electrocasnice mari sau alte cheltuieli majore ci pentru urgențe ca cele despre care vorbeam și mai sus.

Mi-a mai plăcut și că e foarte clar de la început cât poți lua și cât trebuie să dai înapoi. Desigur, cu cât suma e mai mică și perioada mai scurtă, cu atât costul microcreditului e mai mic, în plus, toată treaba se întâmplă electronic, nu-ti trebuie decât buletin, iar banii vin prin CEC. Cei de la Ferratum nu dau sume mai mari de 1290 de lei, iar vârsta minimă e de 21 de ani, ceea ce presupune că te gândești de câteva ori înainte să-ți iei un credit, fie el și micro, ca s-o scoți pe pisi în oraș ori pentru ultima versiune de mai știu eu ce joc pe calculator. Bine, ideal ar fi să nu ai urgențe și, prin urmare, să nu ai nevoie de credit. Deloc, niciodată. Însă în versiunea live nu întâlnim doar situații ideale…

… însă asta nu mă împiedică pe mine să vi le urez!

Share: