La fiecare festival, am o zi în care iau pauză de la filmele lungi ca să văd calupurile de scurtmetraje. La Comedy de anul ăsta, ieri a fost ziua de scurtmetraje, prin urmare am fost și la calupul de studențești dar și la cel cu filmele din competiție. Și-am văzut bun, bun de tot!

Îmi plac scurtmetrajele, sunt ca un banc, așa, câteva scene și o poantă. Dacă se întâmplă, că se mai întâmplă, să fie și mai slabe, măcar nu durează mult. Tot e o consolare! Calupul de studențești de ieri nu m-a convins, însă, tot au fost vreo două foarte bune așa că se cheamă că am și favorite pentru premiu de la categoria asta. O idee originală și una pe care am mai văzut-o, poanta făcută de niște olandezi, parcă?, unui call center. Știți, când au mutat un camion și le-au blocat intrarea, au lăsat un număr de telefon pe el și s-au pus pe așteptat. Când cei de la call center au sunat la numărul respectiv au fost plimbați din opțiune în opțiune, fix așa cum se ntâmplă oricărui nefericit de pe lumea asta care are de sunat la un call
center.

În schimb, seria cealaltă din competiție a fost foarte bună. Vreme de două ceasuri m-am bucurat ca un copil de toate deliciile unui parc de distracții, cu scenarii bine făcute, realizări mișto, idei deștepte, ce să mai, tot ce ți-ai dori de la două ore în care vezi vreo 12 filme de vreo 10 minute fiecare.

Dacă sunteți la Cluj, câutați bine în program, că mai e o proiecție cu ele la Casa TIFF. Și chiar sunt mișto, merită două ore!

logo

Share: