Acesta este un guest-post de care s-a ocupat Lady Maxine Jazz from House of Gardiunor. Adică ea:

MJ

Sunt încă prea mică pentru o colaborare frecventă aici, printrerânduri, dar când am ceva de zis, zic! Și acuma aș avea de zis că trebuie să schimbăm câteva reguli pe aici. Și nu doar pentru mine ci pentru toate pisicile!

1. Pisicile au voie să se cațere oriunde!
Suntem niște feline care, în copilăria speciei lor și la alte multe neamuri aflate încă în libertate, se urcau prin copaci, pe garduri, pe case, pe unde doreau lăbuțele lor și lipsa răului de înălțime. Și acum? Maxine, dă-te jos! Maxine, nu te urca pe bibliotecă! Maxine, nu te urca pe dulap! Maxine! Maaaxiiineeeee!
Ai un apartament pe care-l alerg în 1,7 secunde de la un capăt la altul! Deci e musai și neapărat să am voie să-l explorez și vertical!…
… Ceea ce o să fac oricum, în continuare! Dar aș vrea să fie legal!

2. Nu știu de ce, exact, dar mie nu-mi place să mă țină cineva în brațe! Mi se pare că-mi îngrădește libertatea și, știi foarte bine, protestez vehement! În plus, e o chestie bună și pentru hainele tale, că nu mai rămâne blană pe ele. Deci lasă-mă în pace cu ținutul ăsta în brațe și nu mai insista! Sau te mușc!
Aș putea, eventual, să fac o excepție, dar numai în acest caz:

RDjr

3. Când avem noi chef de joacă, aveți și voi chef de joacă. Adică nu ai treabă la mașinăria infernală care fură atenția pentru pisici și care nu e infernală dacă e inchisă pe birou și caldă și stau eu pe ea! Nu e negociabil!
Când noi dormim sau suntem ocupate cu punctul 1. aveți voie să faceți ce vreți, uite, ca să nu zici că nu sunt generoasă.

4. Toate lucrurile voastre sunt și ale noastre. Pot să le dărâm de pe birou (care e tot al meu), să le târâi prin casă, să scotocesc prin ele, să le ronțăi ori să dorm pe ele. Apropo, vezi că există niște coliere și mărgele la care nu ajung și, de asemenea, găsesc incalificabil faptul că șifonierele tale au uși pe care eu nu pot să le deschid. Rezolvă problema!

5. Noi suntem pisici. Adică altă specie. Nu vă mai așteptați să înțelegem chestii precum Pufuleț, dă-te jos de acolo!, pe bune! În majoritatea timpului ne place să fim lăsate în pace, iar când vrem atenție și joacă o să vă prindeți, pentru că ne manifestăm ca atare! Bine?

Deocamdată atât. Mă gândeam că dacă nu pricepe aș putea încerca să fac și greva foamei, dar boabele astea noi de la Purina ONE de copii sunt totuși prea bune! Apropo, în a doua săptămână din provocare, energia căpătată se menține bine-mersi, așa cum e și normal, fiindcă mâncarea (asta, și mâncarea de pisici în general) e gândită special pentru copiii de pisici și nevoile noastre nutriționale, care sunt mari, fiindcă suntem în perioada de creștere, dar care se ocupă și de protejarea sistemului nostru imunitar. Fiindcă e clar că ce gătiți voi, oamenii, pentru voi, nu e bun și pentru noi, chiar dacă, practic, mâncați carne și legume, la fel cum sunt și boabele de pisici. În plus, Purina ONE junior ăsta îmi menține igiena dinților și gingiilor pentru că boabele sunt crănțănitoare – nu știu cum să spun altfel!

cadouri
Oricum! Mai avem o săptămână de provocare din asta și poate vreți să încercați și voi cu pisicile voastre, că o să primiți beneficii (ele) și premii (voi!). Aici vă puteți înscrie și poate îmi povestiți și mie ce părere au pisicile voastre despre manifestul meu! Sunt cu mine sau împotriva mea, hm?

Share: