Fără să socotim turiștii, în cele zece zile de FITS, Sibiul primește cam 2500 de invitați oficiali și, firește, unii dintre ei, au locuri rezervate la spectacole. De altfel, ca o paranteză, discuțiile, schimburile de idei și planurile de turneu nu se întâmplă exclusiv la Bursa de spectacole, ci peste tot, prin festival, unde se întâlnesc un manager și un artist.

Unii dintre invitați aleg să meargă la alte spectacole sau evenimente decât cele pentru care au invitații, astfel că așa mai rămân câteva locuri și pentru întârziații care au uitat să-și ia bilete.
Aseară, la Lecția, spectacolul era sold-out. În fața intrării se aflau câțiva doritori de bilete și alții, mai puțini, care nu mai puteau rămâne și le vindeau pe ale lor. Dar și o doamnă care avea două invitații pe care a dorit să le dăruiască cuiva.

Nu dăduse bani pe ele, n-o deranjau și, cu siguranță, până la urmă, cineva s-ar fi așezat oricum pe locurile neocupate. Dar doamna a vrut să fie corectă și să returneze cele două invitații către teatru sau, direct, către cineva care nu mai găsea locuri de cumpărat.

De valoare

Se dau invitații la multe evenimente, nu doar la FITS. Așa, pentru presă, întru promovare, pentru cutărică de la Client sau agenție, de la autorități, pentru endorseri, pentru… În fine! Se dau! Unii vin, alții nu. Dar, ca bună practică, atunci când ai o invitație și nu poți ajunge, returneaz-o organizatorului, că îl ajuți, sau dăruiește-o cuiva care ar vrea să meargă dar nu mai găsește sau nu-și permite biletul. Așa e corect, așa e frumos.

Mi-a plăcut mult felul ăsta de a fi corect dar și generos în același timp, și l-am notat în gând, deoarece corectitudinea e una dintre valorile UniCredit Țiriac Bank pe care le ilustrez în jurnalul cu întâmplări și gânduri festivaliere. Iar dacă vreți mai multe imagini și mai multe povești, intrați și e pagina lor de FB unde există un tab dedicat FITS!

ecran 260-x-400px

PS Iar Lecția a meritat toți spectatorii din sală, atât cei de pe scaune cât și pe cei care, nemaiavând loc, au stat în picioare!

Share: