August 10

Cum se face PR

La începutul lui mai am fost, alături de alte câteva doamne valoroase de prin online-ul autohton, la Sighişoara, la un training Farmec pe care l-am câştigat. Adică a fost un concurs, au fost nişte echipe, nişte produse, nişte obiective, iar noi, echipa “Onlineriţe cu Farmec”*, am câştigat concursul. În consecinţă, Farmec ne-a luat şi ne-a dus frumuşel la un weekend de poveste la Sighişoara în care ne-a testat, ne-a alintat şi, mai ales, ne-a explicat în detaliu diverse despre cosmeticale şi nu numai, lucruri pe care orice femeie ar trebui să le ştie dacă ţine la pielea ei.

Doamna Jofi, şefa laboratorului de cercetare Farmec, este una dintre cele mai fermecătoare doamne pe care le-am întâlnit vreodată, o enciclopedie de cosmetică şi chimie, şi a răspuns absolut la orice întrebare i-am adresat. Iar când ne-am pornit noi cu întrebările… Nu ne-am mai oprit două zile!

A fost o campanie cu costuri, fireşte, dar nu o campanie plătită deşi n-am nici o îndoială că informaţiile oferite de echipa Farmec valorează bani buni, măcar prin economiile pe care le fac pentru că ştiu ce cosmetice să cumpăr şi cum să-mi îngrijesc pielea şi părul, ce produse mi se potrivesc şi ce produse nu. Şi, mult mai important, e un brand care a căpătat încredere în social media, iar cei/cele care au reacţionat cu el au căpătat încredere în brand. The beginning of a beautiful friendship, vă asigur, şi dovadă stau mailurile ulterior schimbate cu Cristina Beredea, responsabila de marketing online a companiei.

Astăzi, după declaraţia Mirunei de aici şi după confirmarea faptului că fix la campania Farmec se referea, Raluxa, Nebuloasa, Alina de la TvDeCe şi cu mine am reacţionat şi am punctat, din nou, meritele şi câştigul campaniei Farmec. Fără să ne ceară compania asta ci doar pentru că produsele şi oamenii ei ne-au convins, iar asta nu s-ar fi întâmplat fără campania de care ziceam mai sus. Şi e un bun exemplu despre cum se face PR.

Şi, ca să mai existe o confirmare, dacă mai era nevoie, crema hidtratantă din gama Gerovital Plant, adică fix aia despre care am scris noi, a fost votată Produsul anului de către consumatori iar Gerovital este cel mai cumpărat brand cosmetic!

Până la urmă, Miruna a admis că şi ea foloseşte o ojă Farmec şi că devine aproape invidioasă că n-a participat la acel training. Dragă Miruna, îţi spun nu printre şoapte ci printre rânduri, chiar ai motive de invidie!  :)

Despre bani, bloguri si branding personal vorbim cu altă ocazie.

* Alina, Nebuloasa, Cristina, Diana, Zăineasca, Andreea, Miruna, Denisa, Corina şi Mironeasca.


Tags: , , ,
Copyright 2020. All rights reserved.

Posted 10/08/2011 by ruxandra in category "De-ale fetelor", "Dileme", "Online stuff", "PR sau piar

11 COMMENTS :

  1. By ruxandra (Post author) on

   Eu cred ca la campania asta s’a referit miruna, si e ok, e parerea ei ca n’a fost o campanie buna si are mai mult decat dreptul sa aiba o parere, fie ea si negativa. doar ca reactia noastra de azi, cat de poate de autentica si spontana, spune altceva despre campanie.

   Reply
 1. By hoinaru on

  Ruxa, lasand la o parte dificultatea pe care am intampinat-o in a urmari subiectul, nu vad legatura dintre titlul postului si continut.

  Nu mai bine se numea “ce cred eu despre declaratiile Mirunei referitoare la campania Farmec”?

  Cred ca un singur exemplu, prezentat destul de vag nu raspunde la intrebarea “Cum se face PR?”

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   titlul e ales cumva ca o replica a unui post recent de la miruna “cum NU se face PR-ul”.
   dar nu pricep de ce ti se pare ca nu are legatura cu ce am scris in post. atata timp cat reusesti sa faci niste oameni ambasadori ai brandului tau, in felul si contextul descrise, mi se pare un PR reusit. Si era doar un exemplu, nu un compendiu :)

   Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   de’aia e ok sa’ti exprimi parerile, fiindca se naste o discutie, iar discutiile, atata timp cat se tine seama de argumente, sunt constructive! :)

   Reply
 2. By Farmec on

  Multumim Ruxandra pentru aprecieri, si noi consideram ca a fost o campanie reusita. Ne-am dorit sa va prezentam oamenii din spatele produselor noastre. Ce se ascunde in spatele unui borcanel de crema Farmec este o adevarata poveste, o poveste cu oameni foarte implicati, care au grija de aceste produse de parca ar fi copii lor.
  De aceea am si creat cele 4 filmulete care prezinta “Povestea gamei Gerovital Plant”, pentru a-i cunoaste si pentru a avea o imagine completa a produselor Farmec.

  Reply
  1. By ruxandra (Post author) on

   Sunt cu atat mai bucuroasa ca am avut ocazia sa cunosc personal o parte dintre cei.. cele, mai bine spus, din echipa Farmec. Si stii ce spun, fiindca tu n’ai nici un dubiu ca noi ne’am simtit foarte bine la training, doar erai acolo! :))

   Reply
 3. Pingback: Blogurile din Google Reader-ul meu | Sabina Cornovac Online

 4. Pingback: Am Farmec! |

 5. Pingback: Blogurile din Google Reader-ul meu - Sabina Cornovac Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *