Aşa cum v-am povestit, Saltimbanco, spectacolul celor de la Cirque du Soleil m-a cucerit: am bătut din palme, am râs, mi-am ţinut răsuflarea, am ţinut pumnii artiştilor la unele dintre numerele grele pe care le văzusem la repetiţii, am râs şi am aplaudat cu bucurie! Dar, dincolo de asta, nu mă pot abţine să nu disec un pic ceea ce văd. Poate şi pentru că am avut acces în backstage, pentru că i-am cunoscut pe unii dintre artişti şi-i recunosc în spectacol, dincolo de machiaj.

Aşadar, m-am bucurat de Saltimbanco întocmai ca un adult care n-a uitat să fie copil. Am vrut, însă, să aflu şi să vă arăt şi vouă, cum se vede magia Cirque du Soleil şi prin ochi de copil, aşa că mai jos puteţi citi un guest post scris de Ana Maria U., de 9 ani şi jumătate, şi căreia îi mulţumesc foarte mult pentru articolul ei!

Exista un moment in viata in care toti oamenii vor sa fie distrati. Atunci este momentul in care vrei sa mergi la circ. Pe data de 11.02.2012 si eu am mers la faimosul “Cirque du Soleil”, unul dintre cele mai celebre circuri, care a venit in Bucuresti sa dea o reprezentatie la Romexpo. Faimosul circ a avut o reprezentatie magica in fata a peste 100* de oameni. 

Totul a inceput cu vreo opt clovni care s-au jucat cu oamenii in deschidere. Apoi a urmat venirea unor oameni curcubeu si apoi a venit un pantomim care a interpretat foarte bine cum era o toaleta inundata si nu mai putea sa iasa.
De asemenea au venit si mai multi oameni care au facut fel de fel de acrobatii ca stat in maini cu picioarele pe spate si totul a fost minunat si spectaculos.  Surprinzator, la spectacol au avut un numar de acrobatie si doi barbati de la “Romanii au talent” si au facut un numar frumos, dar periculos.
Partea mea favorita a fost un numar in care oamenii se aruncau de pe un fel de balansoar, se dadeau peste cap si ajungeau in picioare. Miraculos! Si asa tot vorbind am ajuns la o parte minunata. Niste fete din spectacol au fost legate de niste sfori si faceau un fel de bungee – jumping, cu bare de care se tineau in aer.

Parerea mea este ca aceste circ este fantastic, chiar daca nu are animale, deoarece ei pornesc de la faptul ca nu vor sa le chinuie, iar atunci cand le dreseaza le chinuie putin. Eu iubesc animalele, deci cred ca acest circ este un circ exceptional, la care mereu as vrea sa ma duc cu cea mai mare placere.

Iubesc circul!

* în sală au fost, ca de obicei, 4000 de oameni :)

Share: