Începând de astăzi, pentru două săptămâni, Oradea îmbracă haine de sărbătoare şi aşteaptă oaspeţi la sărbătoarea Toamna Orădeană, un maraton cultural cu artişti unul şi unul, din toate genurile, pentru toate gusturile! Casa de Cultură şi Primăria oraşului îşi dau mâna pentru a îndemna orădenii să se bucure de toamna lor, de poveşti, muzică, teatru şi, sper, de mulţi vizitatori!

Am fost de trei ori la Oradea până acum, prima dată o fugă de câteva ore dintr-un proiect la care lucram în Timişoara, acum vreo 10 ani, altă dată într-o delegaţie cu Ministerul Sănătăţii, ocazie cu care am cunoscut în detaliu sala de conferinţe de la Hotel Continental şi câteva instituţii sanitare din oraş, şi, în fine, cu Caravana JN, în 2006, când, deşi am stat în Băile Felix, am comandat din Oradea tortul pentru unul din fotografii echipei, Marin Raica.

Aşadar, niciodată nu am apucat să mă bucur în tihnă de acest oraş, de frumuseţea lui, de clădirile istorice şi de poveştile orădenilor, dar voi avea acum şansa, pentru că voi fi la Oradea, între 8 si 15 octombrie, o săptămână de festival, alături de Cosmote, partenerul teamcomm.ro pentru acest eveniment. Împreună vom aduce către voi poveşti de la Oradea, poveştile toamnei, în culori şi cuvinte şi, cine ştie?, poate şi câteva suveniruri! :)

Voi avea plăcerea de a vedea Carmina Burana, spectacolul de teatru-dans de la Tg. Mureş, a cărui coregrafie poartă semnătura maestrului Gigi Căciuleanu – l-am ratat la Sibiu, dar o să-l văd, cu multă bucurie, la Oradea. De altfel, voi mai avea parte de o seară de dans, alături de trupa teatrului Oleg Danovsky din Constanţa, cu spectacolul Don Quijote, şi de multe alte bucurii, vedeţi întreg programul aici.

Iar dacă vă tentează să daţi o fugă, e bine să ştiţi că cei de la Conti au o ofertă specială cu ocazia evenimentului. În rest, vă aştept cu sugestii orădene: ce să văd, ce să fac? Şi, da, Felix e pe listă! :)

Imnul festivalului Toamna Orădeană:

___________________

Toamna Orădeană

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.
Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.
Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, ImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.
Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus

Share: