De ieri, după cum v-am mai spus, sunt la Pârâul Rece, pentru ediţia cu numărul 4 a Social Media Camp by Biz. Noi îi zicem SMS, că e fie Summer, fie Snow, şi ne place, pe de-o parte pentru că ne întâlnim, bloggeri cu clienţi şi cu agenţii, şi pe de altă parte pentru că izolarea (în grup) ne impune cumva să discutăm diverse chestii legate de… industria asta (e mult spus “industrie”, însă, aşa cum remarca cineva ieri, e mai degrabă o nişă) şi, desigur, să ne şi distrăm.

Prima zi a început cu autoprezentările şi aşteptările fiecăruia, poate mai timide decât mă aşteptam. Dar timiditatea n-a durat mult, pentu că primul vorbitor a fost Chinezu, care n-a menajat pe nimeni şi care, deşi, în general, abundă de optimism, acum a vorbit despre partea goală a paharului, cu câte trei exemple concrete pentru fiecare categorie de “actori” împlicată în Social Media.

Bloggerii prea lipsiţi de viziune, de seriozitate şi care nu înţeleg să-şi facă un minim de pregătire antreprenorială, agenţiile care nu-şi fac research destul, au foarte multe conturi asociate unui account(s) manager şi nu comunică adecvat, şi companile nu au curaj destul, au management care refuză să iasă din zona de confort a metodelor de prmovare şi au oameni nepregătiţi (pe SM) şi care nici nu fac efortul să înveţe.


I-a urmat Bogdana Butnar, cu o altă prezentare în care nu s-au spus neapărat lucruri drăguţe – nici realiteatea, ce-i drept, nu e prea simpatică! Like and Share nu înseamnă nimic şi trei sferturi din marketerii (de afară, ce-i drept) nu consideră blogosfera interesantă. În plus, când agenţiile de media îşi vor pierde mare parte din venituri, grupurile de comunicare pe care le susţin, inclusiv agenţii de PR şi digital, vor avea probleme financiare, de asemenea. Soluţia? Profesionalizarea bloggerilor.

A mai destins un pic atmosfera nu prea veselă Cristi Manafu care e mai optimist şi care a vorbit despre Vocea Brandurilor – Eu, Noi şi o combinaţie în funcţie de mesaj – şi a venit şi cu câteva exemple concrete Aşa DA şi Aşa NU.

Şi cu asta + alte câteva discuţii mai mult sau mai puţin la obiect s-a terminat prima zi de conferinţă la SMS. A urmat o seară de relaxare, cu foc de tabără, vin fiert şi un batal la proţap care s-a tot învârtit deasupra focului până n-a mai rămas nimic din el….

Şi după aia am cântat niţel! :)

Sponsori ai evenimentului: Danone, Staropramen, Germanos, Michelin, AFI Palace, Ford, Cosmote, Coca-Cola.

Share: