Mă amuză apocalipsele, atâta timp cât nu se exagerează cu spaimele, mai mult sau mai puţin reale. Mi se pare oricum destul de apocaliptic viitorul ca să mai inventăm şi ameninţări suplimentare, da’ dacă unii au considerat amuzant să mai streseze nişte pesimişti cu terminarea lumii la dată fixă, de ce nu?!

Aşadar, iată ce putem face în caz de apocalipsă (traficul de dinainte de Crăciun nu se pune, nu?):

– să fim mai simpatici cu cei din jur, măcar vor muri cu regretul că şi-au format o impresie greşită despre noi. sau, după caz, vor trăi cu asta, muhaha!

– să adoptăm o pisică sau un căţel, pentru câteva ultime clipe de bucurie, şi ale lor, şi ale noastre. dacă nu vine apocalipsa, rămânem cu bucuria. şi cu pisica ori căţelul. not bad!

– să începem o dietă, dacă tot ştim clar că avem o scuză bună s-o întrerupem! dacă nu vine apocalipsa, vine Craciunul, deci oricum avem o scuză!

– să ne sunăm părinţii şi bunicii şi să le spunem că nu vine nici o apocalipsă. ei au tendinţa să se panicheze mai uşor. sfat: nu terminaţi convorbirea cu “Să ne vedem cu bine şi pe lumea ailaltă”.

– să facem o petrecere! indiferent dacă e sau nu sfârşitul lumii, după petrecere, casa cu siguranţă aşa o să arate!

– să recunoaştem că am greşit ori că, vai!, nu suntem perfecţi! dacă tot vine sfârşitul lumii, măcar să existe un motiv întemeiat! merită asta doar şi ca să-i speriem cu adevărat pe ceilalţi! dacă nu vine, putem linistiţi săne reluăm vechile obiceiuri. sau poate nu!

– să încercăm felul de mâncare detestabil, acum, când e clar că n-o să murim din asta! poate ne place, mai ştii? eu am luat o conservă cu capere. preventiv.

– să dăm toate hainele pe care nu le mai purtăm. toate, am zis! nişte homleşi vor fi fashionable de apocalipsă. şi chiar după, în caz că nu vine.

– să închidem laptopul, să deschidem o sticlă cu vin şi să cetim o carte (nu de specialitate!). în caz că nu vine apocalipsa, măcar stricăm sondajele şi tot rămânem cu ceva!

– în fine, asta

Share: