Cu toţii consumăm produse care nu sunt neapărat sănătoase. Legumele şi fructele sunt stropite cu te miri ce substanţe, carnea e injectată cu antibiotice, lactatele… abia s-a potolit cel mai recent scandal, iar unele produse bio, eco şi mai ştiu eu cum sunt aşa doar pe etichetă.

Dincolo de asta, aerul pe care-l respirăm prin oraşe nu e nici el de cea mai bună calitate. Volumul muzicii pe care o ascultăm prin cluburi sau în căşti e, adesea, destul de tare ca să dăuneze auzului. Statul cu ochii în laptop, telefon, tabletă şi alte device-uri nu e nici ăsta sănătos. Stresul la birou, orele petrecute peste program, nervii de la administraţia financiară sunt, de asemenea chestii care dăunează. Plus: ţigări, sucuri, dulciuri, junk food şi alcool! Şi să nu uităm de oamenii toxici! Şi totuşi practicăm chestiile astea. Toţi, într-o măsură mai mică sau mai mare.

Cărţile pe care le citim sunt făcute din copaci, hainele pe care le purtăm sunt făcute (şi) de muncitori care nu sunt trataţi cu respect, iluminatul artificial de care beneficiem în case ori pe stradă nu e făcut exclusiv cu becuri eco, folosim tot timpul chestii făcute din plastic, iar exemplele banale despre cât de nesănătos ne comportăm, trăim şi mâncăm pot continua, oho!

Şi totuşi n-am auzit pe nimeni care să spună că promovarea acestor obiceiuri, chiar şi prin exemplu personal, ar fi lipsită de etică. În schimb, îndemnul de a lua masa împreună este, şi asta doar pentru că vine de la un brand!

OK, nici nu e nimic greşit în toată judecata asta…

foto

Share: