Că tot am aflat zilele trecute pe unde umblă bărbații bogați în căutarea femeii ideale, ieri am fost, în cadrul Comedy Cluj, la Timer, o producție canadiană din 2009, un film care te face să te întrebi un pic cât de liber e liberul arbitru când vine vorba de găsirea partenerului perfect. Un pic similar cu InTime ca idee, doar că făcut înainte de acesta, deci inspirația nu e de acolo. Poate invers! Deși asta contează mult mai puțin!

Timer este un cronometru pe care oricine și-l poate implanta pentru a afla cât timp mai are până la întâlnirea cu persoana potrivită pentru o viață perfectă împreună, singura condiție fiind ca și jumătatea să aibă respectivul cronometru instalat. Ba, mai mult, când îți întâlnești jumătatea, Timerul vă anunță pe amândoi. Pentru că promite o precizie de 98% în găsirea perechii potrivite, tot mai mulți oameni își pun acest dispozitiv, iar divorțurile sunt din ce în ce mai puține.

timer_poster-550x802

Oona are 30 de ani, dar cronometrul ei nu are încă un timp estimat pentru găsirea partenerului, semn că acesta nu are dispozitivul instalat. În timp ce sora ei are tot soiul de aventuri cu bărbați ale căror așteptări sunt setate peste luni sau ani, Oona nu se poate decide să investească timp și sentimente în relații pasagere, până când îl întâlnește pe Mickey. Oare este el acela sau nu, și ce contează mai mult, sentimentele sau Timerul?

Și poate că la prima vedere o predestinare electronică a jumătății pare ideală pentru evitarea sindromului de inimă frântă, dar poate, oare, o jucărică de genul ăsta să știe mai bine decât inima? Înțeleg tentația pentru instalarea unui asemenea dispozitiv și siguranța venită dintr-o garanție de 98% cazuri fericite, dar n-am putut să nu mă întreb dacă mi-aș instala, totuși, un Timer din ăsta. Pentru că, mă gândesc, dacă pornești de la premisa că trebuie să existe chimie musai cu Gigel indicat de electronica respectivă, probabil o să vrei să vezi toate lucrurile ok de la el. Și poate că ele sunt acolo. Dar poate că, de fapt, doar vrei să le vezi, pentru că Timerul îți spune că sunt.

Și, până la urmă, unde mai sunt fluturii din stomac, și toate emoțiile, dacă știi sigur, 98%, că Gigel e perechea ta și că vine el, peste xx ani, zile, luni, ore și secunde?1

Voi v-ați instala Timer?

***

Comedy Cluj continuă cu nenumărate proiecții și dileme complicate în ceea ce privește alegerile și deja îmi pare rău că marți revin acasă. Mîine vă povestesc despre Roxanne, filmul românesc proaspăt lansat, și avem și un interviu cu una dintre membrele juriului, Ksenia, o foarte cool directoare de festival din Rusia. Altfel, la Cluj e cea mai minunată toamnă din câte vă puteți imagina, vreme de tricou, și am avut parte și de niște surprize plăcute, multiple și consistente.

Share: