În copilăria mea din vremuri comuniste, Disney era un tărâm de basm şi fantezie. Singurele desene animate pe care le ştiam de la ei au fost Albă ca Zăpada şi Pinocchio, şi le-am iubit pentru că erau perfecte! Sigur, îi mai ştiam pe Pluto şi pe Mickeyv şi chiar am avut un Donald din ăla de plastic pe care l-am măzgălit foarte tare într-o zi, dar universul Disney îmi era limitat la vremea la care ar fi trebuit să mă bucur de el. Aveam, în schimb, Miaunel şi Bălănel, Arabela şi alte personaje ale copilăriei, pe care le-am iubit aşa cum iubesc copiii.

Nu regret că n-am avut prea mult Disney, nu mi-a lipsit, mereu era ceva interesant de făcut în viaţa mea de copil. Dar acum, la maturitate, nu cred că există prea multe jucării de la ei pe care să nu mi le doresc!

Ăsta ar fi motivul pentru care am fost, săptămâna asta, la deschiderea ZooperKidz, magazinul dedicat în exclusivitate universului Disney din nou-deschisul mall bucureştean Promenada. Toate pluşurile cu Mickey şi Minnie erau acolo, toate jucăriile de care m-al fi bucurat, vezi bine, în copilărie. Poate mai puţin cele din copilăria mea – parcă pe Pinocchio nu l-am zărit, şi nici vreun pitic ori Albă ca Zăpada, dar bucuria n-a fost mai mică. Şi, din câte pricep, până la finele lunii o să funcţioneze şi magazinul online unde vor fi toaaaate jucăriile şi personajele din lumea lui Walt!

Şi eu o să-mi iau un ursuleţ din Brave! Pe el:

urs brave
Magazinul nu are decât jucării şi accesorii originale şi arată ca un mic univers în care intri pe sub două urechi rotunde, uriaşe, cele ale lui Mickey. Încap pe-acolo şi copii şi părinţi, ba chiar şi bunici, la o adică, spaţiul e generos şi gazdele plănuiesc o grămadă de activităţi, poate chiar şi un club pentru fanii personajelor din DisneyWorld.

incaltari

Am trecut de vârsta animalelor de pluş, iar încălţările care aveau pe ele personaje îndrăgite se găseau doar în mărimi mici, pentru copii. La fel costumele de prinţese şi Superman şi hăinuţele. Totul e pentru copii. Iar rafturile sunt aşezate în aşa fel încât şi cel mai mititel pici să poată ajunge la ele. Sper, însă, că se vor găsi, măcar online, şi jucării pentru copii mai mari! Fiindcă, ei bine, şi nouă ne place Disney!

Pe cei de la ZooperKids îi găsiţi la Promenada, nivel -1, pe site, pe FB, iar eu am un DVD pentru voi: Tinker Bell şi aventurile ei în lumea oamenilor, dublat în română.
Ca să primiţi DVD-ul, voi îmi spuneţi care e personajul vostru preferat din lumea Disney şi de ce, iar miercuri aflăm la cine pleacă DVD-ul! Ei, bine, şi poate că o să mai fie o surpriză acolo, cine ştie… :)

Update: A câştigat Valentina Bratosin. Şi noi, ceilalţi, dacă am dat, măcar un pic, în mintea copiilor!

Share: