Nu pricep care e problema clienţilor care cer sfatul unui consultant (presupus specialist, că de-aia îl angajezi, nu?!) dar fie nu ţin cont de el, fie simt nevoia să-l corecteze tot timpul, după bunul lor plac. Cum ar fi comunicatele de presă în care vreun şef de companie doreşte neapărat să fie citat, şi nu doar atât, dar citatul e din ăla cu limbă de lemn, întreprinderea, colectivul, clienţii, încrederea, superlativele.

Sau Se poate să facem ceva care să fie CSR şi HR şi BTL şi cu nişte social-media şi corporate on top?!  Totul, desigur, într-o singură acţiune şi dacă se poate, să aibă şi buget de patru euro + TVA. Sau faimosul Poţi să faci logoul mai mare? din publicitate.

Şi cum? Faptul că avem calorifere albastre noi în fabrica noastră de covoare nu e de comunicat? Dar e o investiţie!

Spre distracţia consultanţilor din lumea întreagă, exasperaţi de acest Eu oricum ştiu mai bine decât consultantul*, doi designeri din Irlanda, Mark Shanley şi Paddy Treacy, au transformat toate tâmpeniile venite de la clienţi în nişte postere foarte mişto, o serie intitulată Sharp Suits.

Creaţiile au fost expuse, până acum câteva zile, la The Little Green Café, Bar and Gallery, designerii au făcut doritorilor printuri A3 la cerere (mare cerere!!!), iar banii strânşi au fost donaţi Spitalului de copii Temple Street din Dublin.

bigger logo

Mai multe şi mai misto aici

Dragi clienţi, dacă tot plătiţi un consultant, lăsaţi-l să-şi facă treaba, ascultaţi-l, că de-aia aţi apelat la el, de-aia îl plătiţi, pentru că ştie ce are de făcut, are experienţă în domeniul lui, tot aşa cum aveţi voi în domeniul vostru. Dacă nu are rezultate, schimbaţi-l. Dar dacă nu are rezultate pentru că, de fapt, n-a avut încotro şi a făcut ca voi, schimbaţi-vă!
* din nefericire, sunt şi excepţii din astea.

Share: