Ieri am văzut un video cu o copilă care-şi prezenta colecţia absolut impresionantă de farduri. Că are mai multe decât mine nu am nici un dubiu, însă are mai multe decât oricare dintre prietenele mele, separat sau împreună! Şi, după cum se poate vedea mai jos, le şi foloseşte:
Sigur că-mi plăceau şi mie fardurile mamei când eram copilă şi, când mă întâlneam cu ele, aveam tendinţa să le pun pe faţă cu rezultate extrem de inestetice şi caraghioase, dar nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap să mă fardez la şcoală. Prima dată când am încercat să pun nişte dermatograf la ochi eram elevă de liceu şi m-am întâlnit cu tata fix la ieşirea din bloc – vai! Oricum asta nu era printre preocupările mele curente. Nici acum nu e, cine ştie ce, deşi, dacă trebuie, sunt gata cu fardatul mai repede de cinci minute, şi o fac şi corect, nu ca asta mică din film.
Totuşi, pot să înţeleg că, în timp ce noi ne uitam la Tezaur folcloric, Cântarea României şi alte emisiuni din astea mondene, copiii din ziua de azi se uită la alte chestii. La naiba, până şi personajele unor desene animate sunt fardate! E aproape firesc să-şi dorească şi ele să imite ce văd la televizor sau pe stradă. Dar părinţii lor ce păzesc, oare?!
Darul de azi constă în patru pachete a câte trei produse Farmec din noua gamă Gerovital H3 Clasic, abia lansată. Am ales un deodorant, fiindcă eu deja le folosesc, mi se par foarte bune şi vreau să vă conving şi pe voi (pe încercate!), un demachiant 2 în 1 şi o cremă regenerantă, câte un produs pentru fiecare vârstă a femeii.
În schimb, aş vrea să-mi spuneţi care credeţi voi că mai sunt astăzi atributele femeii atrăgătoare, femeii frumoase. Ne-a manipulat media în aşa hal încât nu mai putem vedea frumuseţe dincolo de aspectul fizic? E cazul ca fetiţele de azi să se machieze cât mai din timp, de vreme ce standardele de “look” impun asta? Voi ce credeţi?
Dicutăm până miercuri, 11 decembrie, când aflăm câştigătorii :)
Update: au câştigat câte un set de lucruri bune de la Farmec: Marina Georgiana, Nicoleta Popa, Ioana Budae şi Camelia. Urmează să primiţi, fiecare, câte un mail :)
N-as zice ca blamez pustoaicele care se machiaza la varste la care noi nici nu stiam ce-i aia crema hidratana. Poate mi se pare exagerat un “full face make-up”, insa fetele “din ziua de azi” au acces la reviste, tutoriale online si magazine de beauty, e normal sa-si doreasca sa beneficeze de ele.Problema e la parinti, care probabil dimineata, inainte sa-si bea cafeaua, nu vad prea bine tencuiala de pe fata copilului si la profesori, care au devenit poate prea permisivi (la scoala n-aveam voie nici cu lac transparent pe unghii).
Personal, sunt pasionata de make-up si de toate trucurile pe care ti le pune la dispozitie. Recunosc ca ma simt mult mai bine atunci cand ies din casa cu un machiaj atent realizat. Nu stiu daca sunt victima standardelor irationale impuse de lumea modei si a showbiz-ului, dar cred ca e ceva ce tine de acel plus de incredere pe care ti-l ofera parfumul preferat, o pereche noua de pantofi, esarfa eleganta, agenda plina, un nou set de carti de vizita sau, in cazul meu, machiajul impecabil.
Trasatura cea mai atragatoare a unei femei este increderea in sine, acel “self assurance” pe care nu stiu sa-l traduc, fiindca inglobeaza tot ceea ce te face sa te simti bine in pielea ta. Orice te face fericita e permis, chiar daca e comercial, superficial, suprasaturat sau privit cu ochi critici de catre altii.
de acord, e ok ca noi sa folosim makeup pentru subliniere si definire, ca sa zic asa. dar copiii sunt frumosi ca asa sunt ei, cu par perfect, ten curat si mutrele lor de copii. de ce sa le mascheze, nu e păcat? e o varsta pentru orice, dar 12 nu mi se pare potrivita pentru primer, pudra, blush..
eu nu prea sunt deacord ca la varsta atat de frageda sa foloseasca atatea produse ,cred ca totusi naturaletea e frumusete si ar tebui sa folosim aceste produse la o varsta mai inaintata.
Am suferit multa vreme ca n-am fost inzestrata si eu cu frumusete. Cu acea frumusete care face si ingerii sa planga, care inmoaie si cele mai impietrite suflete… da, stiu, sunt o idealista. Si asta, pana intr-o buna zi, cand iubitul meu mi-a spus ca eu sunt cu adevarat frumoasa, pentru ca sunt frumoasa si nemachiata. Pentru ca machiajul nu ma transforma. Pentru ca am curajul sa ies nemachiata pe strada, fara pic de retinere. Si am zambit… m-a pus pe ganduri… Da, asa e. Faptul ca nu sunt frumoasa de la mama natura nu m-a impiedicat sa-mi manifest interesul fata de tot ce inseamna frumusete. M-am documentat, am invatat sa-mi cunosc pielea si nevoile acesteia, parul, unghiile si tot ce tine de corpul meu. Am admirat dintotdeauna femeile frumoase si ingrijite, impecabile si mi-am dorit mereu sa le calc pe urme. Tot citind in stanga si-n dreapta, mi-am dat seama ca am ceva ce compenseaza lipsa frumusetii: un ten curat si cuminte. E drept, are si el nevoie de ingrijire, dar nu am stiut niciodata ce-i aia un cos, acnee, luciu inestetic si alte necazuri cu care se confrunta zilnic multe fete. Tenul meu e sensibil si uneori ma strange, dandu-mi semnalul de alarma ca vrea si el sa fie ingrijit, dar asta este un secret intre mine si el. Nu se manifesta vizibil pentru cei din jur – nu arata exfoliat, nu da nici un semn de slabiciune. Din timpul total pe care il aloc frumusetii cea mai mare parte o ocupa ingrijirea; machiatul e pe loc secund. Sanatatea pielii, a parului si a unghiilor mi se pare esentiala, obligatorie, motiv pentru care sunt ingrijita in permanenta. Mi se pare ceva normal. Nu m-am gandit niciodata ca face parte efectiv din ritualul de frumusete. Mi se pareau simple masuri de igiena, la fel de normale, implicite si obligatorii precum banalul spalat pe maini. Dar intre timp mi-am dat seama ca aceste operatiuni sunt mai mult decat simpla igiena, ca sunt etape ale ritualului de frumusete care-mi aduc un plus in orice situatie – un ten ingrijit (desi nemachiat), un par ingrijit (desi necoafat), niste unghii taiate cu grija, pilite (desi nedate cu oja) – sunt apreciate de cei din jur si vazute ca elemente ale unei frumuseti naturale. Si sincera sa fiu n-am constientizat asta pana sa mi-o spuna sufletul meu pereche, pe a carui sinceritate stiu ca ma pot baza.
Si stiti la ce concluzie am ajuns? Ca un corp ingrijit, combinat cu increderea in sine (fie ca o ai din start, fie ca o capeti cu ajutorul celor din jur) sunt semne de respect fata de tine insati. Iar oamenii te vor respecta, daca te respecti tu insati…Da, ies pe strada nemachiata, ies chiar si la o intalnire oficiala, si la o plimbare romantica fara teama ca oamenii ma vor vedea fara masca. Pentru ca nu port o masca. Pentru ca ma simt bine in pielea mea…Da, alteori ma machiez, dar nu sunt dependenta de machiaj. Stiu ca machiajul ma mai aranjeaza un pic, dar nu ma transforma. Tot eu sunt. Nu sperii pe nimeni, nu ma transform din monstru in zana, nici invers. Nu ascund nimic sub “preş???, scot doar in evidenta anumite calitati cu ajutorul luminilor si umbrelor. Folosesc si fond de ten uneori, pentru a da un aspect satinat tenului, dar sub el nu se ascunde nici un crater, cicatrice, imperfectiune netrata sau alte minuni… Deci frumusetea incepe cu ingrijirea si increderea in sine, zic eu! Deci fiti frumoase!!!!
Dintotdeauna au fost femei frumoase. Si bogate, si sarace, si scunde, si inalte, si trase prin inel, si mai rotunjoare. Frumusetea este ceea ce vede fiecare dintre noi, in functie de ceea ce isi doreste si ceea ce i se potriveste. Si are legatura intotdeauna cu starea de bine, increderea, dragostea. Machiajul este acel “ceva” care adauga acestei frumuseti naturale. Vorbesc despre machiajul potrivit varstei si ocaziei. Ma mentin pe linia traditionalista si cred ca machiajul trebuie evitat in copilarie. Nu cred in “standardele de look” impuse. Pana la urma, frumusetea tine de personalitatea si de sustinerea propiilor convingeri. :)
Varsta biologica e 12 si probabil sunt copii din multe puncte de vedre, dar varsta sociala, sa zicem, e alta si preocuparile difera. Nu incurajez fenomenul, insa nu mi se pare totalmente alarmant. E clar ca deja de vreo 10 ani asistam la formarea de generatii care isi pierd prea repede inocenta copilariei. Cred insa ca sunt chestiuni mult mai grave, pe care le fac copii mult mai tineri, care ar trebui semnalate si tratate cumva.
In rest, sa fim frumoase, noi cu noi. Daca ce vezi in oglinda te face sa zambesti, esti perfecta!
Am vazut de doua ori acel filmulet si parca tot nu imi vine sa cred ca un copil aflat la varsta la care noi croiam hainute pentru papusi, vorbeste despre produse destinate femeilor. Nu pot sa cred ca pe acest pamant exista parinti inconstienti, care permit copiilor (si chiar le cumpara) sa foloseasca munti de farduri.
Sigur, unele produse ne sunt absolut necesare. Nu pot concepe viata fara deodorante si creme, insa frumusetea femeii trebuie sa vina in primul rand din interior, din increderea in sine, din bunatate si naturalete.
Poate ca uneori am plictisit, insa nu am vrut sa ma abtin si am incercat intotdeauna fetele foarte tinere sa isi lase chipul asa cum le-a fost daruit, sa nu il ascunda sub multe straturi de pudre, sa isi lase ochii sa straluceasca de fericire, nu de farduri. Vor avea timp sa se machieze atunci cand va fi intr-adevar nevoie. Pentru ca da, vine o vreme in care si fardurile sunt utile… :)
Cred ca superficialitatea ne caracterizeaza pe toti, pe unii doar in anumite momente, iar unii sunt supeficiali pana in maduva oaselor. Si cred ca barbatii sunt mai superficiali decat femeile, de aici si obsesia noastra. Trebuie sa te cunosti foarte bine si sa te iubesti indeajuns ca sa treci peste ce spun altii si sa fii exact asa cum esti in realitate, sa deborsezi de naturalete. Traind in mediul in care traim e greu sa nu ne pese, sa nu ne afecteze. Dar , cu toate astea, nu sunt de acord ca o copila de 12 ani sa se machieze, cum nu sunt de acord nici sa se infometeze. Eu, personal, nu m-am considerat niciodata o persoana frumoasa din punct de vedere fizic. Sunt pistruiata, candva a fost o problema, acum nu m-as mai vedea fara pistrui pentru ca am o problema mai mare decat pistrui si anume, acneea de care nu am scapat; am crezut ca va fi o problema doar pe perioada adolescentei, insa si la 26 de ani inca am aceasta problema, chiar daca mi-au fost prescrise anticonceptionale si alte medicamente, problema nu a disparut. Cred ca daca nu aveam probleme cu acneea, eram foarte fericita… Am observat dea lungul timpului ca machiajul imi scoate mai tare in evidenta acneea sau poate n-am folosit eu produsele care trebuie, insa nu vreau sa arat ca o paiata si sa-mi iau fondul de ten cu spaclul doar pt a-mi ascunde imperfectiunile. Mai nou folosesc CC Cream si batonul corector purificator de la Farmec, mascara si dermatograf, nimic mai mult. In zilele cand am norocul sa am tenul curat, fara acnee, renunt si la cc cream pt ca se ia pe telefon si ma deranjeaza. Atunci imi las tenul sa respire, folosesc doar gel spumant antimicrobian de la Farmec (m-am indragostit de acest produs) sau sapun cu neem si turmeric si o crema de fata si crema pt ochi. E foarte important sa ne curatam tenul si sa-l hidratam, fara sa asteptam sa apara intai problemele. Am prietene care se demachiaza, folosesc lotiune tonica, dar nu si crema ca cica nu ar avea nevoie, insa cred ca nu au gasit inca crema potrivita. Pe langa ingrijirea personala, ar trebui sa lasam grijile deoparte, sa zimbim mai mult, sa iubim si sa ne iubim si atunci chipul nostru va fi mai luminos, ochii vor straluci si cu siguranta vom atrage atentia. Iar fardurile sa le folosim atunci cand este nevoie.
Cred ca o femeie frumoasa e o femeie care se accepta asa cum este, si lucreaza apoi sa devina mai faina – a la longue :)), cu eleganta si respect pentru tot ce se intampla in jurul ei.
Asta pe scurt – ce mi-am propus eu in viata :)
“Se cer patru calităţi unei femei: virtutea să-i îmbrace inima, modestia să-i lumineze fruntea, blândeţea să-i stea pe buze şi munca să-i ocupe mâinile.”Frumusetea vine din interior,din fericire,din credinta in propriile forte,dar si psihicul are o relevanta majora.Pentru a ne simti frumoase,trebuie sa ne si ingrijim si pentru acest lucru,produsele Farmec sunt un bun exemplu.Multumesc!
femeia este frumoasa prin simplu fapt daca este draguta , simpla . Pt copii nu ar fi indicat machiajul prin simplu fapt ca dauneaza . Copii ar trebui sa arate a copii nu a maturi .
o femeie fericita este o femeie frumoasa!
parerea mea este ca trebuie sa incercam sa fim cat mai naturale. nu, nu este cazul fetitelor sa se machieze cat mai din timp.
Intr-o zi cand in vizita la fii-mea de aproape 6 ani era o colega de gradinita aud din baie, unde se dusesera, sa se spele pe maini: hai sa ne machiem! Am spus doar atat: nu se machiaza nimeni, cu nimic! I-am explicat don’soarei ca fetitele ca eu au pielea foarte frumoasa de la natura si daca va manca multe fructe si legume chiar va straluci. De atunci, de fiecare data cand mananca vreun fruct, ma intreaba: vezi cum stralucesc? ia pune mana sa vezi ce piele fina am :))) Cat despre noi, care nu mai suntem copile, cred ca trebuie sa respectam ce i-am spus copilului, adica sa ne ingrijim in primul rand din interior: trupeste si mai ales sufleteste. Uneori, cand nu sunt in apele mele, pot sa pun orice machiaj, dar privirea ma tradeaza si rezultatul e ca nu imi place ce vad in oglinda. Asa ca eu cred ca daca viata noastra nu e roz nu o coloreaza frumos nici toate fardurile din lume.
Frumusetea inseamna acceptare a ceea ce te defineste, a ceea ce raspandesti in jurul tau: feminitate, personalitate. Personal nu sunt de acord cu ceea ce s-a prezentat in filmulet. Ce se prezinta in media este marketing pe bani grei si din pacate le luam de bune aceste lucruri
Astazi au venit produsele de la Farmec, abia astept sa le testez. Multumesc frumos, Roxana!
Scuza-ma! Am gresit :”>…..Multumesc, Ruxandra!