N-am apucat să scriu niciodată un post dedicat Faustului sibian pus în scenă de Silviu Purcărete în 2007, cu toate că sunt “vinovată” de a fi contaminat mulţi oameni cu acest spectacol. Care, la rândul lor, au dat “boala” asta şi altora, pentru că, da, Faustul ăsta despre care vorbesc se vede întâi, apoi se dă mai departe. Şi poate duce la dependenţă, dar şi la manifestări diverse cum ar fi pierderea darului vorbirii, imediat după (prima) vizionare.

Fiindcă îl vezi şi nu mai poţi să-l uiţi şi simţi nevoia să povesteşti şi altora dar, pentru că, orice ai povesti despre el nu are cum descrie plimbarea în Iad, pe care, volens-nolens, o trăieşti în timpul spectacolului. Aşa că le spui tuturor că trebuie să meargă la Sibiu, să vadă spectacolul! Unii te ascultă şi se duc, apoi spun şi altora şi, uite-aşa, Faust împlineşte la vară opt ani de când se joacă cu casa închisă.

Scott Eastman | TNRS

© Scott Eastman | TNRS

Nu voi scrie nici acum vreo recenzie pentru acest spectacol, poate data viitoare. Se fac – deja! – doi ani de când l-am văzut a doua oară şi simt că anul ăsta, poate la FITS, poate altcândva, se impune o retrăire. S-o văd pe Ofelia excepţională în rolul lui Mefisto, corul Margaretelor (a cărui componenţă se schimbă des, pentru că Margaretele cresc repede!), pe Ilie Gheorghe magistral ca Faust, montarea înnebunitoare şi impresionantă, cei câţiva zeci de actori care participă la spectacol, trupa care cântă live, scenografia lui Sturmer, muzica lui Şirli, totul!

Şi, ca să nu mă mai întrebe lumea când se joacă, iată datele pentru următoarea perioadă:

sâmbătă, 15 martie, ora 19:00
duminică, 16 martie, ora 19:00
vineri, 28 martie, ora 19:00
sâmbătă, 29 martie, ora 19:00
vineri, 25 aprilie, ora 19:00
sâmbătă, 26 aprilie, ora 19:00
vineri, 9 mai, ora 20:00
sâmbătă, 10 mai, ora 20:00

E de menţionat că biletle se vând repede şi că Faustul ăsta nu se joacă decât la Sibiu, într-o hală industrială, fiindcă trebuie o scenă specială, plus o grămadă de spaţiu, aşa că nu aşteptaţi să vină el la voi, că nu vine!

Iar la Sibiu să staţi la Conti (tot cu rezervare din timp, că şi-acolo e cam full) şi, neapărat, să serviţi un tartar de păstrăv la Hermania! Bilete vă puteţi cumpăra şi online, de pe Eventim, costă doar 44 de lei. Adic[ vreo 10 euro. La Londra, un bilet la teatru, si nu neapărat unul la o super producţie cum e Faust, costă de la 75 de lire în sus.

Să nu ziceţi că nu v-am spus!

Share: