Ieri vorbeam, tangenţial, de copilăria noastră despre care se zice că, vezi Doamne!, ar fi fost mai lipsită de tentaţii, iar noi, săracii, întrucâtva condamnaţi la învăţătură pe motiv de plictis! Ceea ce e o prostie, de vreme ce aveam imaginaţie cât să inventăm zeci de jocuri şi de scuze de ajuns acasă după ora permisă pentru consemnarea la domiciliu!

Iar eu, una, nu mi-aş da la schimb copilăria, aşa, offline, cum era ea!, pe oricâte tablete sau telefoane deştepte, haine de fiţă cu eroii din desene animate, după cum nici atunci, şi nici acum nu cred că aş schimba pe orice Barbie păpuşile de la Arădeanca!

Taman d-aia m-a încântat (şi vă spun şi vouă) azi să descopăr că nişte oameni de bine au pus cap la cap jocurile copilăriei noastre, cu instrucţiuni cu tot, într-o carte specială, de fapt o colecţie de cartonaşe cu detalii pentru fiecare joc în parte:

Ziceţi voi că nu e cel mai simpatic lucru care vă readuce un zâmbet ştrengăresc din vremurile copilăriei! Uite şi cuprinsul:

cuprinsDupă cum vedeţi, sunt multe dintre cele pe care le jucam cu toţii plus altele pe care eu, una, nu le ştiu, şi, desigur, multe de care uitasem, cum ar fi Pătrăţica sau Obligata. Cartea o găsiţi şi se poate comanda pe site-ul În faţa blocului.
Tot din seria Jocuri, jucării ale copilăriei, găsiţi (sper că mai sunt, la un moment-dat dispăruse) la Muzeul Ţăranului Român o cărţulie foarte drăguţă care se cheamă Piua! şi în care găsiţi amintiri despre jocurile Epocii de Aur dar şi o fotocopie după un tabel de ŢOMAPANT! :)

piua!

Share: