Am fugit la Sibiu pentru două zile, dar asta nu înseamnă că săptămâna cadourilor pentru cititori, prilejuită, ca de obicei, de aniversarea blogului, nu continuă până miercuri! Prin urmare, azi avem un nou dar pentru un cititor norocos care o să-și aranjeze casa mai frumos de sărbători cu decorațiuni de la IKEA.

lampaDe 11 ani, compania suedeză se implică în fiecare iarnă și susține proiectele derulate de UNICEF și Salvați Copiii pentru acces la educație, donând un euro pentru fiecare jucărie de pluș cumpărată în perioada 9 noiembrie – 3 ianuarie. În total, prin această campanie, via IKEA Foundation, au fost donați 67 de milioane de euro care au ajutat peste 11 milioane de copii prin intermediul a 99 de proiecte derulate în 46 de ţări. Dacă vă interesează detalii și povești despre aceste proiecte, puteți intra pe blogul IKEA Foundation să citiți și să vă bucurați de zâmbetele unor copii care, datorită tututror celor care au cumpărat jucării de plus în această campanie, au acum o șansă la educație.

Darul de azi pentru voi e și un reminder, dacă vreți, că educația este, probabil, cel mai important și mai prețios cadou pe care îl poate primi un copil și că magia cuvintelor scrise, citite și tansmise mai departe, este una dintre cele mai puternice! Iar pentru asta nu trebuie decât să vă imaginați cum ar fi ca orice cuvânt scris să fie pentru voi o înșiruire de semne fără sens!

Astea sunt decorațiunile pe care le primiți, însă pentru a intra în posesia lor (prin tragere la sorți) trebuie să-mi spuneți o istorie cu jucăria voastră favorită de când erați mici. La mine au fost mereu urși de pluș, Martinel Întâiul și urmașii lui, Martinel al Doilea, al Treilea și așa mai departe. Ultimul, ursul Vlăduț, primit într-a cincea, locuiește cu mine și acum și nu m-aș despărți de el pentru nimic în lume! Pentru călătorii am un urs mic-mititel pe care l pitesc în valiză, iar Maxine Jazz are și ea ursul ei, pe care îl cheamă Ursul Infinit fiindcă nu se rupe (deși are câteva operații la activ), oricât și-ar băga ea colții în dumnealui!

Cât despre istorie, gurile rele spun că pentru primul Martinel, primit pe când n-aveam doi ani, aș fi făcut ceva scandal, amenințând că nu voi pleca din magazin fără urs! Dar, mă rog, știți cum sunt părinții ăsta, mai și exagerează! Oricum, eu nu-mi amintesc nimic legat de o asemenea atitudine reprobabilă!

Aveți vreme să comentați până vineri, 12 decembrie, ora 23.59, și luni, pe 15, vă anunț cine a câștigat.

Later update: a castigat Jorjette! O sa primesti un mail azi! Felicitari!

Share: