Clientul e fricos! Agenția nu e creativă! Publicul e needucat! Oamenii sunt slab pregătiți! N-avem buget! Presa e pe moarte! Bloggerii scriu doar pe bani! Nu ești în target! – voi nu v-ați săturat să tot auziți/spuneți lucrurile astea?! Nu că ar fi departe de adevăr (sau de generalizare), dar cine ar trebui să le schimbe, cine ar trebui să rupă cercul vicios, acest carusel în care se învârt protagoniștii eforturilor de comunicare?


Eu cred că nu e mereu o problemă de buget fiindcă știu că există soluții creative pentru orice buget. E, mai degrabă, o problemă de priorități și un cumul de chestii care funcționează în baza lui ???Lasă, mă, că merge și-așa???. O lipsă de interes, de motivație, de chef și, nu în ultimul rând, de viziune.

Social media
Dialogul presupune, înainte de toate, o considerație pentru partenerul de dialog și, mai ales în Social Media, cazurile în care acest respect există par să nu fie încă o regulă. Dacă toate eforturile sunt îndreptate spre introducerea produselor pe gâtul consumatorului, ei bine, reacția va fi exact aia naturală, reflexă, de respingere.

E ca în orice relație: dacă vrei să discutăm, trebuie să mai și asculți din când în când. Trebuie să te mai gândești și la ce mă interesează pe mine fiindcă eu cu siguranță sunt mai preocupată de mine decât de brandul tău iar tu… știi ce? Ar trebui măcar să te prefaci că-ți pasă de mine măcar cât pretinzi asta în comunicatele de presă, alea scrise în limbaj de placaj!

Dacă vrei să ai succes în Social Media uită-ți discursul plictisitor despre produsele tale mirobolante si spune-mi o poveste! Fiindcă niciodată n-a fost mai adevărată fraza celebră din Filantropica!

***
Vineri, pe 15 mai, are loc o nouă ediție Top Social Brands by Biz, cu povești și cu un top al companiilor care au știut cum să comunice în Social Media și au avut succes! Discutăm acolo despre tot, de la idee la buget, creativitate, implicare, Cum să și Cum să nu. Vineri, da?
Și să citiți și ce-a scris Marta.

Share: