Anul ăsta sunt (iar) un pic implicată în FITS dincolo de calitatea mea de cronicar și, astfel, am avut bucuria de a da o mână de ajutor (nu aia ruptă, ailaltă), printre altele, și la expoziția de fotografie a lui Adi Bulboacă, unul dintre fotografii oficiali ai festivalului.
Expoziția este găzduită (ca și mine, de altfel!) la hotelul Continental Forum și, dacă ajungeți în Sibiu zilele astea, sper că n-o ratați!

afis expo
Prin urmare, în ultimele două zile am montat expoziția, am lipit afișe și mi-am ținut un pic respirația ca acestea din urmă să reziste ploii de joi – au rezistat!
Am avut și ajutoare, însă! Pe lângă Alin Gavrilă, responsabilul de expoziții la FITS, au fost trei voluntari de la această ediție care au tăiat bandă adezivă și dublu adezivă cot la cot cu mine: Cristina, Teodora și Petcu.

Toți trei elevi de clasa a noua la liceu (curând clasa a zecea!), toți foarte drăguți și dornici să ajute și toți, spre disperarea mea oarecât amuzată, vorbindu-mi cu dumneavoastră, chiar dacă le-am zis și repetat să nu mai facă asta!

Până la urmă era un plural de politețe uneori corectat în ăăăă… tu, dar și o formă de respect pe care copiii o învață automat față de adulți. Se întâmplă să cred că respectul nu stă în formula de adresare, prin urmare, cu puține excepții, prefer să tutuiesc și să fiu tutuită fiindcă mi se pare că în felul ăsta comunicarea e mai facilă și mai fluentă.

Însă pentru cei trei noi prieteni ai mei, eu sunt ???mare???, adult, un fel de tanti (aoleeeeeu, cum sunăăăă!!!!), de-o vârstă cu profesorii lor, și, în plus, mai sunt și oaspete al FITS-ului, astfel că mă bucur de un fel de respect ???by default??? care, așa cum au învățat ei, nu poate fi exprimat mai clar decât prin acest nesuferit ???dumneavoastră???. Probabil cam trebuie să mă învăț cu genul ăsta de adresare de la cei de vârsta lor de-acum! :)

ecran 260-x-400pxAm scris astăzi despre respect, pentru că e una dintre valorile UniCredit Țiriac Bank, partener de jurnal festivalier (și) la această ediție de FITS. Pentru zece zile, deci, o să vă aduc povești de aici, de la Sibiu, scrise sub ???umbrela??? unui decalog de valori pe care banca și cu mine le prețuim deopotrivă.
Și știu că și voi, cei care citiți printre rânduri! :)

Share: