Mă învârt de ceva vreme în peisajul festivalier de pe la noi, prin urmare știu cât de importanți sunt sponsorii pentru buna desfășurare a unui asemenea eveniment și cât de important e ca oamenii implicați să facă eforturi să înțeleagă evenimentul și publicul său, în așa fel încât nu doar să bifeze o siglă pe afișe ci să fie integrați în eveniment și să facă experiența participării mai plăcută pentru public.
Mastercard e unul dintre exemplele bune la TIFF, într-un parteneriat care durează de 11 ani, gândit și realizat cum trebuie.
Poate știți, dacă mergeți la TIFF, sau dacă urmăriți ce se întâmlă acolo, că există o serie de discuții zilnice, găzduite de Mihnea Măruță, cu tot felul de personalități prezente la Festival. E, discuțiile astea se întâmplă într-un spațiu special amenajat de Mastercard, unde poate veni și publicul să asiste ori să pună întrebări. E o mijlocire a celor interesați de film cu oameni care au cariere impresionante în spate, invitați la TIFF, și încerc și eu să ajung acolo ori de câte ori pot.


O altă chestie pe care o fac e faptul că încurajează publicul să-și aleagă filmul preferat. TIFF are un juriu de specialitate, după cum știți, dar și un premiu al publicului, care votează după fiecare proiecție pe niște formulare colorate făcute de sponsor. Se oferă și un premiu, dacă completezi datele, dar am văzut că mulți țin neapărat să dea un feedback la filme și nu sunt musai  motivați de o răsplată. Contează că părerea lor e importantă.

Mai mult, compania a pregătit surprize și celor care au plătit contactless cu un card Mastercard sau Maestro pe durata festivalului, în locațiile TIFF: 30 de invitații duble la petrecerea Mastercard din 8 iunie și 50 de invitații duble la o proiecție specială – este vorba de unul dintre cele mai îndrăgite și solicitate filme din program –  „May God Save Us???, o producție spaniolă în regia lui Rodrigo Sorogoyen.

Anul acesta preferatul publicului la TIFF a fost Heartstone. Am votat și eu, de fiecare dată, dar pe ăsta nu l-am văzut. TIFF, însă, pornește prin țară în fiecare vară, poate că n-ar fi o idee rea să vi-l treceți în program dacă spectatorii de la Cluj au decis că e ce trebuie! Eu așa zic!

Share: