Nu știu alții cum sunt, dar mie mi s-a întâmplat uneori să găsesc buluc de apeluri părintești ratate, mai ales de la mama. Avea obiceiul ăsta să sune până răspund sau măcar de suficiente ori încât să-mi producă un veritabil mini-infarct când ajungeam, în cele din urmă, la telefon și vedeam atâtea apeluri ratate.
– Ce e? Ce s-a întâmplat?
– Aaaa, nimic. Voiam sa te întreb ce faci/ daca ai idee de/ai vazut… [ceva total neimportant și care nu era, după nici un standard, vreo urgență]

Mda. Exact!
Reversul medaliei era să sun eu și să nu dau de niciunul din ei, nici pe fix, nici pe mobile. Amândoi cardiaci. Și, da, îmi făceam tot soiul de filme! Mi s-a întâmplat, și nu doar o singură dată, să rog o vecină de-a lor să se ducă să vadă daca e totul în regulă cu ei pentru că nu răspundeau! Majoritatea dăților pentru că-și lăsau telefoanele în geantă sau buzunar, în hol, uneori chiar și cu bateria decedată.

Ei, dar dacă ar fi trebuit să merg la vreo cinci kilometri, așa, ca să am semnal destul cât să-i sun? Sau, invers, să fi mers ei cu orele pentru o convorbire, cât de cât, cu fiica rătăcitoare?
Nu a fost cazul la noi, că majoritatea vieții am stat la cinci minute pe jos distantă de casa în care am copilărit, însă pentru unii oameni care locuiesc în rural, treaba asta cu mersul unor distanțe considerabile până la semnal de mobil e realitate.
Eu nu-mi pot imagina viața fără net și mobil, motiv pentru care am empatizat mult cu povestea din scurtul documentar de mai jos:



Îmi imaginez că e greu oricum, dar e cu atât mai greu într-o situație de criză care durează deja de mai bine de un an și jumătate. Cum să învețe copiii? Cum să și-i audă oamenii pe cei dragi? Cum să se descurce cu informația, cu urgențele, cu grija?

Acum, cei din Drăghești, Busești și Cerna-Vârf (județul Mehedinți) au semnal, au internet. A fost nevoie pentru asta de zeci de kilometri de cabluri de fibră optică, echipamente de comunicații electronice, turn dedicat pentru servicii mobile 4G și munca unor echipe dedicate. Însă nu e doar atât.


În perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone România a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.
În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România.

Zeci de mii de oameni pot vorbi acum oricând cu cei dragi, pot avea acces la informații, iar copiii pot face școala online, dacă (mai) trebuie. Pentru ei toți e mai bine și, dacă e mai bine pentru ei, e mai bine pentru noi toți, odată ce diferența dintre rural și urban scade, pic cu pic. E o condiție, cred, indisputabilă, pentru progres în țara asta, în orice tară, de fapt – găsiți AICI un raport Deloitte despre cât de mult face diferența conectivitatea pentru mediul rural, cu exemple concrete de comunități schimbate.

Mai pe scurt, digitalizarea în mediul rural va crea oportunități de dezvoltare  pentru antreprenorii locali și companiile mici care, la rândul lor, vor genera oportunități de angajare și surse de venit pentru membrii comunității,  va asigura acces la infrastructură și servicii la standarde ridicate de calitate, incluziune socială și participarea activă a tuturor membrilor societății la viața socială, economică și culturală și, nu în ultimul rând, dezvoltarea sustenabilă prin încurajarea unei economii locale independente de consumul de resurse.  

Și, dincolo de toate astea, nu cred că sunt multe lucruri mai bune pe lume decât să-i poți auzi pe cei dragi, care-s departe, și să știi de ei.



***

La trei ani de la lansarea primei rețele 5G din România, Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din România, obținând totodată cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanța serviciilor de date mobile.

Confirmarea performanței serviciilor de date mobile oferite de Vodafone România vine în urma unor măsurători comparative efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut, în primăvara acestui an. Aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut.

Share: