În 2008, când JN a împlinit 15 ani, l-a adus, pentru prima dată la Bucureşti, pe minunatul Leonard Cohen. Iniţial, concertul ar fi trebuit să fie în vară dar a trebuit să-l amânăm până pe 21 septembrie, chiar de ziua trubadurului canadian. Aşa s-a nimerit!

Din motive independente de dorinţa şi voinţa mea, deşi m-am ţinut tare până atunci, când a cântat Hallelujah n-am mai putut să-mi stăpânesc lacrimile. Erau lacrimi de mândrie, regrete, bucurie şi tristeţe în acelaşi timp, iar când stadionul întreg a izbucnit cântând Happy Birthday, Mr. Cohen! am trăit unul dintre cele mai frumoase şi emoţionante momente din viaţa mea!

Un an mai târziu Mr. Cohen revenea la Bucureşti şi am fost din nou acolo, pe stadion, cum altfel?! M-am întâlnit, absolut neprogramat, cu un prieten plecat de ani buni în Canada, care era în trecere de câteva ceasuri prin Bucureşti şi venise la concert. Am dansat vals, chiar acolo, pe gazon, în zâmbetele spectatorilor, pe Take This Waltz! Şi am crezut că aceea va fi fost ultima dată când voi avea ocazia să-l văd şi ascult pe Leonard Cohen live.

Şi, totuşi, mâine seară, în Piaţa Constituţiei, mă voi lăsa din nou sedusă de magia cântecelor şia interpretărilor sale. Un pic aplecat, cu umilinţa artistului desăvârşit în faţa spectatorilor săi, domnul Cohen ne va (în)cânta din nou cum ştie el mai bine, cu vorbele, cu umorul, cu muzica.

Azi e ziua lui, împlineşte 78 de ani, şi îi doresc să rămână pur şi simplu neschimbat. În The Tower of Song, aici, cu acompaniamentul unor băieţi destul de cunoscuţi ca să-i facă backing vocals maestrului. Le ziceU2, poate aţi auzit de ei :)

Cei de la Vogue, ediţia de luna asta, spun că dacă e să vezi un singur concert în viaţa ta, acela ar trebui să fie al lui Leonard Cohen! Am văzut mai mult de un concert în viaţa asta dar subscriu! Dacă prin cine ştie ce scăpare nu aţi ajuns la nici un concert al său până acum, vă rog tare, tare, să nu vă refuzaţi această bucurie şi să mergeţi mâine! Cred că mai sunt ceva bilete, probabil nu prea multe.

Şi, dacă veniţi mâine, vă mai rog frumos ceva: veniţi din timp, ca să nu ne foim căutându-ne locurile în timpul concertului. Domnul Leonard Cohen este extrem de punctual!

Share: