Îmi place să fac daruri şi, deşi sunt o persoană mai degrabă generoasă, cred că în cazul ăsta e vorba de o expresie a egoismului, fiindcă mie îmi place să-i văd pe dăruiţi că se bucură, iar alegerea unui cadou cât mai potrivit cu destinatarul e, de asemenea, şi un talent al celui care dăruieşte. Un fel de win-win!

Există, aşa cum văd eu lucrurile, două variante, cea în care iei omului ce nu şi-ar lua singur dar se va distra cu darul (maşinuţe şi trenuleţe de jucărie, de exemplu, pentru băieţii din gaşcă) sau ceva util.

V-am zis că înainte de Sf. Nicolae am făcut un mic sondaj printre copii ca să aflu dacă dorinţele lor cu tablete, laptopuri şi alte de-astea sunt chiar ceea ce-şi doresc, sau doar un pretext al părinţilor de a-şi mai lua ei o jucărie. Tot atunci am fost şi la Flanco, să văd oferta, fiindcă dacă e bal, bal să fie – oferim servicii complete, nu?! :))
Şi dacă pe copii i-am “rezolvat” atunci (vedeţi sugestiile), să vedem ce-ar merge pentru adulţi.

Am trecut pe lângă maşini de spălat, frigidere sau combine frigorifice, chiar dacă sunt unele cu reduceri destul de mari în perioada asta, fiindcă, mă rog, nu ştiu ce bugete aveţi voi, dar ale mele nu se încadrează acolo! Totuşi, există o ofertă la unele maşini de spălat rufe, cu o reducere de până la 500 de lei – de verificat, căci unele mame şi/sau bunici ar fi, probabil, fericite să scape de maşina cea veche. Iar dacă bonusul de Crăciun a fost foarte generos, o maşină de spălat vase ar rezolva probleme existenţiale în multe cupluri!

fiare
Şi dacă tot vorbim de doamne, pentru cele preocupate de cei din jur mai mult decât de ele însele, că aşa sunt mamele şi bunicile, în general, au apărut tot soiul de staţii de călcat, care mai de care mai colorate şi mai dornice să uşureze acest calvar casnic, deşi în afară de varianta “nu le calc eu”, nu văd cum treaba asta ar putea deveni plăcută. Oricum, spre surprinderea mea, mai nou sunt foarte colorate, aproape simpatice, şi promit chestii:

Tot apropo de asta, aspiratoarele cu sac (de hârtie, sau, şi mai rău, sac textil) sunt past tense, acum se cumpără cele cu recipient pe care îl scoţi, îl răstorni, cu tot praful şi scamele din el, îl speli şi gata. Eu am aspirator cu sac textil, ştiu ce zic, atunci când îl golesc ma duc la ghenă c-o mască din aia medicală ca să nu înghit chiar tot praful. Mie mi-a plăcut unul de la Bosch, vertical, ca ăla cu care aspiră Freddy Mercury în I Want To Break Free, însă care poate deveni şi aspirator de mână, ca să zic aşa, pentru masă, de exemplu. În caz că Moş Crăciun citeşte treaba asta, e de găsit aici :D

A! Şi am aflat că lumea nu mai vrea cuptoare cu microunde care au j de programe complicate ci unele simple, care să încălzească mâncarea, sau s-o păstreze caldă, şi să facă floricele, în schimb, se caută multicookerul de la Philips, iar mixerele (amestecătoarele alea cu două “picioare” care se înfig) nu prea mai sunt nici ele pe val ci tăietoarele şi tocătoarele. Ce-i drept, eu nici nu mai ştiu unde mi-e mixerul şi nici când l-am folosit ultima dată! Dar a făcut nişte creme bune în viaţa lui!

Detalii aici

Detalii aici

Tot la capitolul bucătărie mi-a plăcut o maşină de tocat cu multe filtre care nu doar toacă ci se comportă şi ca o răzătoare cu diverse forme. Probabil mi-a atras atenţia întrucât pare inevitabil, de fiecare dată când rad ceva, să nu adaug şi o bucată, oricât de mică, dintr-un deget personal…
Cică mai sunt căutate şi aparatele de făcut pâine. Tot ce se poate, însă eu prefer varianta antică, cu frământări personale, creştere în castron şi coacere în cuptorul aragazului. Şi chiar dacă la pâine, nu mai am nevoie de cântar de bucătărie, altfel se poate dovedi un instrument util.

Şi gata cu bucătăria, dom’le! Oricât de mult ar fi Crăciunul despre mâncat, când te duci în vizită tre’ să te aranjezi niţel, aşa că am aruncat o privire şi la perii, ondulatoare, epilatoare şi maşini de barbierit/tuns pentru domni. Nu erau atunci când am fost eu, dar acum există reduceri de 25% la produsele Rowenta şi până la 25% la produsele Brown. Iar oferta e foarte amplă, parol, tot soiul de chestii care promit că-ţi protejează părul (da’ voi o să folosiţi, fără doar şi poate, şi un ser de protectie termică, vă rog!) cu ioni şi plăci ceramice sau, dimpotrivă, care promit că te scapă de el, de păr, fără durere şi bătăi de cap cu programări la cosmetică.

voucher
Eu sper să vă fie utile ideile astea şi vă dau un ultim pont, legat de titlul acestui text: orice cumpăraţi de la Flanco până mâine inclusiv, vine cu un voucher de 20% din valoarea achiziţiei. Deci cadou pentru cei dragi, voucher pentru voi! Cum spuneam, cadouri, da’ cu dobândă, ho ho ho!

În fine, simt cumva nevoia să-mi cer scuze domnului de la Flanco, cel care m-a însoţit în documentarea mea, pentru că i-am pus atâtea întrebări, unele, probabil, chiar tembele! :))

Share: