Ieri, după un documentar și-un film, după o repriză de ploaie și, ah!, o vizită la farmacie, am ajuns, cu oaresce emoții, la Maria T, concertul Bălănescu Quartet, eveniment special – pe bună dreptate! – în cadrul festivalului, și pe care vi l-am recomandat și vouă fără nici o rezervă, fiindcă se întâmplă să fiu un mare fan al muzicii lui Alexander Bălănescu. Ascultasem, desigur, albumul, și nu de puține ori, dar, live, niciodată, iar aseară a fost însoțit și de proiecția lui Klaus Obermaier, un artist care are la activ multe proiecte multimedia și cross-media absolut minunate, și pe care vă recomand să le căutați!

Dar asta nu e tot!


Se întâmpla să știu că zilele astea repetă la Cluj, pentru o premieră în cadrul unui nou festival de dans (o să vă povestesc și de el zilele astea), Gigi Căciuleanu, și mi-aș fi dorit mult să ajung la repetiți, pentru că în ziua spectacolului voi fi deja la Sibiu (unde văd și Mozart Steps, un spectacol sub aceeași semnătură), dar cumva mi-a fost nushcum să cer cuiva un favor în sensul ăsta.

Ei bine, la concertul Maria T, dintre toți oamenii care s-ar fi putut așeza lângă mine, s-a întâmplat să se așeze chiar domnul Căciuleanu, și cum nu am mereu ocazia să mulțumesc unui creator de frumos pentru bucuria pe care mi-a adus-o creația sa, am profitat de această ocazie și i-am mulțumit pentru că a făcut Folia, cel mai recent spectacol pe care l-am văzut în coregrafia domniei sale. Și, în conversație (este foarte deschis!), din vorbă în vorbă, am fost chemată mîine la șnurul spectacolului de la Cluj. Primul cu costume.

Iar la finele concertului – care a fost incredibil de încărcat cu emoții, desăvârșit! – un mare artist, Gigi Căciuleanu, s-a ridicat în picioare să aplaude un alt mare artist, Alexander Bălănescu, și pe minunații săi colegi, muzica și muza, Maria Tănase.

balanescu

Nimic din ce mi s-a întâmplat sau ar mai fi putut să mi se întâmple ieri nu are cum să reprezinte Alintul zilei într-o formă mai perfectă! Pentru că, firește, poți cumpăra bilete pentru orice spectacol din lumea asta, dar experiențele de pură emoție și bucurie ca cea trăită de mine aseară sunt cu adevărat neprețuite.

____

Alintul zilei, alături de alte povești ce vor să vină, vă sunt aduse printre rânduri de MasterCard, partener al TIFF de opt ediții, fără întrerupere, și care, în acest an, promovează aici tehnologia contactless. Prin urmare, unde vedeți semnul MasterCard / PayPass, să știți că pierdeți mai puțin timp cu plata pentru lucrurile neprețuite. Și ar fi indicat, dacă sunteți la Cluj în perioada TIFF, să păstrați bonul și vă veniți cu el la Casa TIFF. O să întâlniți acolo niște fete drăguțe de la MasterCard care, cu puțin noroc, vă vor oferi premii simpatice: ochelari de soare, coktailuri și invitații la ceremonia de închidere a TIFF-ului!

Share: