După patru zile de conferință, una cu prea puține lucruri bifate în To Do List și două din alea în care abia mi-am adus aminte să respir (orice fugă se plătește!) ma pornesc a scrie ???va urma???-ul promis în primul episod al aventurii social media de iarnă, ediția 2014. După o seară de basm turcesc în care până și Sheherezada s-a distrat, ziua doi a venit… ah, prea devreme! La 10 dimineața, mai de voie, mai de gura Martei, toată lumea era prezentă în sala de conferință a hotelului Piatra Craiului.

Prima sesiune a zilei a fost susținută de reprezentați ai unor companii care au avut campanii și activări apreciate de public și care au venit să povestească (o parte din) secretele lor.
Primul dintre vorbitori a fost Radu Tănase de la Calif și nu cred că e un secret faptul că admir atât produsele cât și felul în care le promovează dar, mai ales, pasiunea cu care face, cunoaște și vorbește despre acest business. Indiferent dacă îți plac sau nu produsele lor (nu știu cum ar putea să nu, dar zic și eu), nu poți să nu admiri felul sănătos în care s-a dezvoltat Calif. Radu a vorbit despre lucrurile astea și despre felul în care înțeleg să se promoveze și despre felul în care sunt motivați angajații lui – lucru important, dacă stai să te gândești, pentru că un om mulțumit de jobul lui o să fie mai grijuliu când și-l face!

O altă prezentare care mi-a plăcut a fost a Ancăi Nuță de la UniCredit Țiriac, despre content marketing, de la definiții până la exemple concrete. De altfel, s-a pus destul de mult accent pe conținut în multe dintre discuțiile și prezentările de la SMS – sper doar că nu se limităm la a discuta despre asta (știu, mă repet) ci și la a implementa (inclusiv așa).

bogdan

Foto: Ionuț Tecuceanu

Printre prezentările mele preferate de la această ediție a fost cea făcută de Bogdan Drăgotoiu de la TNT, care a vorbit tot despre content marketing cumva, însă prin exemple de lucruri făcute de cei de la TNT. Și fără să exagerez, cel puțin la mine oamenii ăștia sunt top of mind când vine vorba să folosesc ori să recomad un serviciu de curierat. Pentru că m-au convins, de când îi știu, că pentru ei nu există imposibil când vine vorba de #livrărispeciale. Au livrat până și zăpadă, despre ce vorbim noi aici?!? Și știu și lucruri bune de la ei din casă, despre cum și-au aranjat organizația și comunicarea internă (da, Ana, îmi aduc aminte ce-ai povestit!) – lucruri extrem de importante într-un business în care, la propriu, fiecare minuțel contează. Și sunt cu adevărat la înălțimea sloganului pe care îl au: The People Network.

După succesele (mereu îmi vine să scriu succesuri – prea mult s-a repetat varianta greșită la mișto!) în comunicare ale companiilor, am avut parte de o super înviorare odată cu prezentarea lui Radu Atanasiu de la Maastricht School of Management Romania, una despre vicii de argumentare, așa numitele fallacies. Ne-a arătat o bună parte dintre ele, după care am purtat dialoguri pentru a le recunoaște mai ușor și pentru a le contracara.

Vă las mai jos o imagine în care o să recunoașteți inclusiv greșeli de argumentare pe care și voi le faceți și un site-resursă pentru asemenea isprăvi, dar și adresa unde găsiți cursul online susținut de Radu la Iversity. Highly recommended!

Fallacies-
După amiază (da, a trecut foarte repede dimineața!) a fost momentul să punem în practică ce-am mai învățat pe la SMS, cu ce-am mai venit de-acasă, de prin birouri și așa mai departe: ne-am jucat de-a campaniile pe brief-uri oferite de partenerii evenimentului. Echipei din care am făcut eu parte i-a picat brief-ul Telekom și jur că puteam să câștigăm (cu Lidia și Anca în echipă, ambele oameni de comunicare care au trecut pe la magenta companie) DACĂ nu eram singura și unica echipă care a avut limită de buget în brief… și încă una modestă, aș zice, pentru misiunea pe care o avea campania cerută.

Ah, și dacă unul dintre jurați, ăla cu șapcă, n-ar fi fost nițel sceptic în ceea ce privește dorința oamenilor de a face bine, de a fi mai buni, de a da binele mai departe și de a căpăta și o recunoaștere publică pentru asta, dacă așa aleg. Sau, nu contest asta, posibil ca juratul cu șapcă să fie realist și eu idealistă… Vom trăi și vom vedea! Până la urmă, bugetul a fost suficient de mic pentru a-l investi în ideea (minunată, zău dacă nu) de campanie propusă de echipa cea grozavă din care am făcut parte. CC Telekom! :D

pay it fwd
Pe seară a fost party Jack Daniel’s, un domn aflat la o etate respectabilă dar care face în continuare unele dintre cele mai strașnice petreceri la care am participat, neuitând, însă, să ne spună că trebuie să consumăm responsabil. Restul e istorie, dar o să mai spun doar că bradul a rămas la locul lui. Pentru cunoscători! :D

O să revin cu un ultim post pe tema asta, ăla cu concluzii. And it ain’t gonna be my sweetest yet! :D

Sponsorii ediției: Telekom, UniCredit Țiriac Bank, Samsung, Renault, Shoppy, Coca-Cola, Staropramen, Samburesti, Himalaya, TNT, Calif, Heidi, Air-France KLM

Share: