Am mai zis aici, şi chiar cred asta: consumul exagerat de media autohtonă nu doar că te spală pe creier, dar te poate duce la stări ce variază de la depresie – “Floare albastră, totul este trist pe lume” şi insecuritate “Energia se va scumpi. Preţul gazelor creşte, facturile la întreţinere ating cote alarmante”, până la furie – “Şoferul care a accidentat pe cineva pe trecerea de pietoni primeşte şase luni cu suspendare” sau “Parlamentarii îşi iau încă o zi liberă” şi aşa mai departe.
Bombardaţi de atâtea năpaste ŞOC, SENZAŢIONAL, VEZI AICI!, pare că apocalipsa nu vine, apocalipsa e, o trăim! Nu e greu de înţeles de ce atâţia oameni devin adevărate bombe cu ceas atâta timp cât asta e realitatea pe care parcă se încăpăţânează să ne-o livreze media, pe lângă faptul că, oricum, nu ne putem cumpăra toţi pantofii frumoşi din lume!
Ieri cineva se întreba pe facebook, retoric, fireşte, cum de ai săi părinţi au omis să-i spună că nu trebuie să aibă încredere în nimeni, niciodată. I-am răspuns că eu nu cred că se poate trăi aşa, mereu uitându-te după umăr, mereu aşteptându-te la ce e mai rău! OK, nu trăiesc pe nici un norişor pufos “croit” din vată de zahăr, departe de mine confortul ăsta. Şi pe mine mă dezamăgesc oamenii, din când în când, la fel ca pe oricare, însă pot să văd şi partea bună! Oamenii ăia care-ţi fac surprize frumoase când te aştepţi mai puţin, oamenii ăia care răspund la telefon la miez de noapte, fix când se întâmplă să ai tu nevoie de ajutorul lor. Că uneori se întâmplă!
Pe oamenii ăştia de ce nu-i mai punem la socoteală?
Cred ca sunt momente, dar cat de repede iesim din ele depinde de fiecare dintre noi, cum stie sa isi gaseasca propria luminita:-) E o vorba care-mi place, desi nu mai stiu autorul “Mai bine sunt optimist si gresesc din cand in cand, decat sa fiu pesimist si sa am intotdeauna dreptate”
e mai bine sa fim optimisti
am citit un text interesant despre paharul pe jumatate gol(pesimist) si jumatate plin cu apa (optimist), intre timp ce doi se certau oportunistul a savurat apa. cred ca e legat de natura umana, e mai usor sa te plangi de ce ti s-a intamplat rau, ce nu ai decat ce ti -sa intamplat bine si sa fi multumit de ce ai, si pentru ca vedem aceleasi ganduri si sentimente intiparite in majoritate oamenilor din jurul nostru iar ei inca nu au incetat, nu au constientizat sa nu se mai uite la mass media exagerata