Îmi place Pink, îmi place încă de dinainte de 2006, când am văzut-o live cântând unplugged Family Portrait de-am ţipat BIS! din toţi cei doi plămâni ai mei, chiar dacă recitalul ei era urmat de Mr. Manson pe care, de asemenea, nu-l mai văzusem live. De atunci Pink îmi place foarte mult nu mult.

Luată de val cu festivaluri, interviuri şi proiecte noi, deşi ştiam că are album şi clip nou, totuşi n-am apucat să-l văd, până în seara asta când stăteam eu cuminte pe canapeluţă c-o carte-n braţe şi cu teveul pus pe VH1 şi, puf!, Pink, cântec nou, clip nou. Şi mi-a plăcut la nebunie! Pentru exemplificare:

Clipul e cu dans contemporan, poate cu siguranţă e şi ăsta unul dintre motivele pentru care îmi place atât de mult şi, ce-i acolo nu e ţopăială, e dans pe bune, într-un fel la care nu m-aş fi aşteptat de la o artistă care e cunoscută pentru felul în care cântă! Frumuşelul cu pătrăţele (foto) care dă cu Pink de pământ şi de pereţi se cheamă Colt Prattes, are 27 de ani, dansează pe Broadway în Happy Ending şi povesteşte c-a avut o grămadă de emoţii la filmări, fiindcă, zice el, una e să scapi o parteneră, şi alta e s-o scapi pe Pink! Vedeţi mai jos un fragment din Making of:

Coregrafia e pusă la punct de Golden Boyz, RJ Durell şi Nick Florez, care au lucrat cu o grămadă de vedete pentru videoclipuri şi coregrafie de concerte, de la Madonna până la Spice Girls, Celine Dion, Hillary Duff sau Britney Spears, şi pentru reclame celebre la Cola şi Fanta. Coregrafia din videoclipul lui Pink este inspirată de Apache, un stil de dans apărut în Paris, la începutul secolului 20, legat de clasele de jos, jos până la protituate şi peşti, adică, şi care a trecut oceanul, apărând în filme cu Chaplin şi, mai târziu, în unele elemente coregrafice din Moulin Rouge. Tot o înfruntare între bărbat şi femeie, dar mai violentă decât dansul argentinian.

Am început să dansez ca să am succes la fete, mărturiseşte Colt, şi probabil că acum, după ce a accelerat pulsul populaţiei feminine cu acces la Internet, i s-a împlinit dorinţa… Deşi suspinele-s cam în van, pentru că tânărul domn o are alături pe logodnica Angelina cu care împarte doi căţei şi o sală de sport. Totuşi, dacă nu vă puteţi abţine, puteţi să-l urmăriţi pe Twitter, fiincă, din când în când, mai pune câte-o poză cu el la pectoralul gol!

Şi nu încercaţi aşa ceva acasă:

Videoclipul e regizat de Floria Sigismondi, regizoare şi fotografă italiană, cunoscută pentru The Runaways, dar şi pentru alte videoclipuri ale unor artişti faimoşi: Bjork, Muse, Leonard Cohen, The Cure, David Bowie şi alţii.

Try este cel de-al doilea single de pe albumul The Truth About Love lansat în septembrie. Pink va fi în turneu în 2013, inclusiv în Europa, dar după cum arată programul turneului, nu are drum şi prin România – păcat!

Funny how the heart can be deceiving
More than just a couple times
Why do we fall in love so easy
Even when it’s not right!

Share: