Ştiu că e greu să ai succes, că e zgomot mult, şi atenţia e furată în câteva fracţiuni de secundă de o poză mai mare, mai bună, dar nu uitaţi de sentimente şi de sufletul fanilor vostri, că au şi ei suflet, da, nu sunt nişte roboţi uşor de manipulat! (#suntironică!)

Ei au dat Like paginii voastre pentru că sunt, cu adevărat, fanii produsului nu pentru că au auzit de el la TV, îl consumă, tânjesc după el, şi fiecare vorbă pe care o postaţi pe facebook se bucură în mod natural, neforţat, de multe aprecieri. Fanii pe care îi aveţi se mândresc cu apartenenţa la comunitatea voastră. Dar să vedem cum trebuie să procedaţi pentru asta!

– se ia de pe net una bucată poză foarte reuşită, despre care ştim că are succes, că a mai strâns nişte j de mii de Like-uri pe la începutul anului. Poza asta:

– atenţie, nu adăugăm sursa fostografiei, desigur, că doar poza umbla slobodă pe net, are acolo, la o adică un fel de watermark palid – asta, sau omul care a pus-o în pagina inculpaţilor nici nu s-a uitat atent în timp ce căuta pe Google “imagini misto copii zapada la tara” sau ceva de genul asta.

– se pune în pagină

– se adaugă un status complet cretin – “zapada reprezinta sezonul rece” – hai, pe bune?!, nişte ghilimele anapoda, să fie

– se ornează frumos cu “Like dacă vă plac copilaşii din imagine” – hello, nu uitaţi de diminutiv, e foarte important!

– se dă la fani să înghită nom, nom, nom

Dacă e corect respectată, reţeta de mai sus obţine ceva mai mult de 4700 likes şi 750 shares după cum se vede mai jos:

Pagina are peste 41.000 de fani, apartine unei pensiuni din Huneoara şi aproape că nu are postare care să nu ceară “SHARE dacă”…

Ce plan editorial, care strategie, de unde dialog?! Like and Share, FTW! Şi toată lumea o face, am văzut la media (realitatea tv, gandul…) şi la branduri despre care ai zice că au bani şi pot să facă ceva fără like and share dacă! Da, mă scoate din sărite. Dar cel mai tare mă enervează că le merge! Fanii apasă Like şi Share în prostie când li se cere să facă asta. Habar n-am dacă apăsătorii păstrează produsul în minte până ajung la cumpărături sau iau tot detegentul de vase mai ieftin.  Sper, din tot sufletul meu, că nu! Şi că specialiştii care asta înţeleg din community management vor fi puşi la colţ după ce vor raporta j de mii de like-uri şi share-uri, dar vânzările nu vor creşte!

Desigur, like and share dacă vă enervează like and share! XOXOXO ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ poopici! :))))))

Poza e a lui Marian Mocanu. Blog si FB.

UPDATE Încă un model de mare angajament. Fără să spună autorul şi cu un status cel puţin neatent!

Share: