În primii ani din propriul apartament m-am străduit cu voioşie să decorez casa de Crăciun cu ce idei mai faine mi-au trecut prin minte, cu accent pe străduit şi voioşie! Cu timpul, voioşia a ajuns la cote invers proporţionale cu nebunia care se declanşează în preajma Crăciunului, din ce în ce mai devreme parcă, prin magazine, pe Internet, peste tot! Până pe 25 decembrie eram deja sătulă şi tot ce-mi doream era să dorm!

Şi cu toate astea, deşi am încercat, parol!, să nu mai ţin cont decât de tradiţia cadourilor, n-am reuşit!

Pe 23 sau chiar pe 24, mă regăsesc prin piaţă căutând un brad mic, mic, să nu se caţere Domnul Sony în el, un set nou de decoraţiuni, toate cele de trebuinţă pentru pâine făcută în casă şi, fireşte, tradiţionala mea friptură cu fructe pe care o fac exclusiv cu aceast prilej… Mă gândesc ca anul ăsta să inventez altă reţetă, apropo, pentru că asta cu fructe e prea bună ca să n-o fac şi cu alte ocazii. Sau chiar fără nici o ocazie!

Aşa că nu mai opun rezistenţă când vine vorba de aranjat casa şi sufletul pentru sărbătorile de iarnă! Până la urmă, oricât de agresiv s-ar auzi colindele pe stradă, în metrou, în scara blocului, peste tot, Crăciunul este despre a dărui şi a primi, despre lucrurile simple şi importante care, Slavă Cerului!, însă nu s-au schimbat: prieteni, familie, dragoste, zâmbete, căldură şi un dram de magie!

Darul aniversar de astăzi vine de la IKEA şi constă în… bucurii! O plasă mare, mare, mare, cu decoraţiuni de Crăciun care să vă bucure casa, prietenii, dar şi pe voi, mici şi mari! Avem multe globuri, stea luminoasă, lumânari, coroniţă, luminiţe în formă de înger şi n-am uitat nici de hărtia de împachetat! Aş fi putut, desigur, să le împart în mai multe bucurii, mai mici, dar am ales să ofer un singur pachet – foarte consistent, vă rog să mă credeţi! – unui singur cititor de printreranduri care o să aibă sărbători mai frumos decorate! Iar noi, ceilalţi, putem să mergem în vizită la el, muhaha! :))

Ce trebuie să faceţi voi pentru acest dar? Nu prea mult, doar să-mi spuneţi aici, la comentarii, ce era si cum o chema (dacă avea nume) pe jucăria voastră preferată când eraţi mici. Până miercuri, 12 decembrie! Nu am ales degeaba această temă de concurs, pentru că vreau să vă fac să zâmbiţi, dar şi să vă amintesc că nu toţi copiii au jucării şi că IKEA donează câte un euro către Salvaţi Copiii şi UNICEF  pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată până pe 29 decembrie!

NB Pentru că acest cadou are nişte riscuri evidente la expediere, vă rog să luaţi în seamă că oricine câştigă va trebui să meargă să le ia de la magazinul IKEA din Bucureşti, până pe 21 decembrie. Mulţumesc anticipat pentru înţelegere!

CÂŞTIGĂTOAREA!!!

este Carmen, că aşa au decis extragerile publice de pe FB dar eu vă mulţumesc tuturor pentru comentarii şi amintirile frumoase, m-aţi făcut să-mi fie dor de propria-mi copilărie. Mă rog, mai mult decât de obicei! Sărbători uluitoare să aveţi!

Share: