Niciodată n-am priceput resorturile care ne împing pe noi, femeile, să ne cumpărăm muuuuulte perechi de pantofi! Şi cizme, şi botine, şi tenişi, sandale, papuci, în fine, de toate felurile şi de toate modelele! Personal, am încetat să mai fac inventarul acum câţiva ani când, într-o frenezie m-am trezit că duc acasă opt perechi de sandale şi pantofi! Erau reduceri, dar chiar şi aşa! Opt perechi! Până şi prietenele mele, care-mi ştiu năravul, s-au uitat atunci ciudat la mine!

Dintre astea, două perechi de pantofi erau identice, doar culoarea diferă, bej şi cafeniu, şi chestia e valabilă şi în cazul a doua perechi de sandale, unele galbene şi altele mov. Sandalele le-am purtat de maxim două ori pe fiecare, sunt aproape noi, dar pantofii ăia, oh!, au fost şi rămân printre favoriţi! Ca şi cei făcuţi pe comandă în combinaţia preferată, alb cu negru – nu că n-aş mai avea vreo trei perechi în aceeaşi combinaţie!

M-am mai potolit de-atunci, dar asta nu înseamnă că nu-mi iau cel puţin vreo pereche de încălţări în fiecare sezon, ademenită de atâtea şi atâtea combinaţii de culori, tocuri şi potriveli cu vreun accesoriu nou din şifonier! În fapt, orice pretext e bun! Şi tocmai din acest motiv, dar şi pentru că apartamentul meu nu are decât două camere (!), mi-am impus o regulă de la care nu abdic niciodată: orice pereche nouă înseamnă renunţarea la una veche! Nu mă îndur să renunţ = nu cumpăr! Aşa că, din când în când, vreo pereche de pantofi frumoşi se aşterne cuminte pe balconul comun al palierului, acolo unde e ghena, şi de unde se poate autoservi oricine doreşte. De obicei, dispar imediat! :)

Eu am o teorie cu femeile şi pasiunea lor pentr pantofi, cred că ni se trage de la Cenuşăreasa şi condurii ei de cleştar care i-au adus iubirea şi rolul de prinţesă în propria viaţă şi, vezi bine, îi căutăm pe aceia care să facă acelaşi lucru şi pentru noi, cu excepţia faptului că, spre deosebire de eroina din poveste, noi ne tentăm prinţii cu pantoful la purtătoare şi n-am renunţa la ei pe nici o treaptă, oricât de lipită ar fi ea, treapta, de vreun palat!


Darul aniversar de astăzi, dragelor şi dragilor, are legătură cu pantofii via Redd’s Blog, şi, ca iubitoare de pantofi ce sunt, dar şi ca om de comunicare, nu pot decât să salut o idee minunată a brandului care e Too tasty for men! Şi, ca să fie cititul mai cu spor, am două pachete speciale Redd’s pentru voi, ambalate individual în hârtie subţire, similară cu cea regăsită în cutiile cu pantofi!

Şi după ce savuraţi berea lecturând poveştile pantofilor scrise de 13 bloggeriţe, vă garantez că respectiva cutie îşi va găsi utilitatea prin casă. Eu păstrez acolo fotografii vechi, vreo două legitimaţii, câteva scrisori şi cărţi poştale şi, de asemenea, vreo câteva bilete de tren care mi-au purtat paşii (plus pantofii!) către, eh, felurite baluri!

Ca să primiţi o asemenea cutie, vreau, desigur, poze cu pantofi! Cu link, frumos, la comentarii! Că şi-aşa vine Crăciunul şi-mi trebuie inspiraţie! Aveţi vreme până marţi, 12 decembrie! :)

Bonus, că pantofi rosii nu am decât o pereche:


CÂŞTIGĂTOARELE!!!
Dupa cum spun prietenii meu pe FB, câştigătoarele de azi sunt miha.ela si andreea şi sper să se bucure de darurile de la Redd’s – o să primiţi azi mail cu detalii. Iar noi, celelalte, rămânem cu dilema: câte perechi de pantofi sunt prea multe perechi de pantofi?!
Mulţumesc, tuturor pentru participare si idei, va ţin la curent cu shoppingul!

Share: