Pe vremea mea muzica bună se asculta doar pe casete sau benzi de magnetofon, pentru că la televizor era doar Cântarea României. Când și când se mai strecura niste Modern Talking sau o Nana Mouskouri, dar cam asta era, oficial, muzica străină de care aveam parte.

Când MTV a început să apară în România mi s-a părut aproape cea mai tare chestie! Nu mutam postul – spre disperarea alor mei, care ar fi vrut orice altceva decât “lălăiala aia” – și mi se părea super tare să-i văd la TV pe cei ale căror chipuri îmi zâmbiseră cândva din postere.

Acum e altfel. Și e mult mai mișto!


Fără îndoială, tineretul din ziua de azi e diferit de generația din care fac eu parte. Au acces la mult mai multe chestii cool, și de educație, dar și de distracție, și au acces la un stil de comunicare instant la care noi nu aveam via telefonul fix. Îi văd mereu preocupați de mobil, de rețelele sociale, de cine ce a mai spus ori comentat, așa cum eram și noi, de fapt. Ce nu s-a schimbat e interesul pentru muzică și vedetele din această industrie. Și deși eu acum prefer mai degrabă MTV Rocks, pentru ei postul principal rămâne un reper.

Taman de-asta mi se pare foarte tare faptul că cei de la MTV Mobile împreuna cu COSMOTE România organizează un concurs ce are ca premii șapte excursii la Isle of MTV în Malta (IOM), unul dintre cele mai mișto festivaluri pentru tineri, unde vin zeci de mii de oameni și unde se pot lega (și, în epoca noastră, chiar păstra cu ușurință) prietenii, indiferent de țara de proveniență. Cumva îi invidiez pentru că au parte de așa ceva în anii în care experiențele se trăiesc cu mult mai puține rezerve decât au acum cei din generația mea.

Isle of MTV

Concursul Thumbs Up For Malta are și un mecanism foarte simpatic în care celor doritori de experiențe de neuitat li se cere să pună pe Instagram o poză cu ei făcând autostopul. Și nu e musai ca asta să se întâmple la marginea unui drum, să știți! Până la urmă, există și covoare fermecate, nu?, avioane de jucărie… vorba aia, cerul e limita imaginației, așa că exploatați-o cât puteți și aveți!

Trebuie, firește, folosit #thumbsupformalta și @MTVmobilero, ca să se afle că v-ați înscris, iar apoi rugați-i pe prietenii voștri să vă ajute să strângeți cât mai multe aprecieri. Nu în ultimul rând, trebuie să activați MTV 7x, noua opțiune de la MTV Mobile powered by COSMOTE, dar asta o să vă ajute, pentru că aveți, printre altele, minute și SMS-uri nelimitate cu toți cei care au cartela MTV Mobile! Ba chiar aveți și 120 de minute naționale/internaționale pe care le puteți folosi cu noii prieteni, cei pe care îi puteți cunoaște la marea petrecere IOM, și net, ca să puneți cât mai multe poze și filme pentru prietenii rămași acasă plus mii de minute si SMS-uri în COSMOTE și 350 Mb trafic de date.

MTV_A4+5_29.05.2014

Dacă vă trebuie motive suplimentare pentru a vă înscrie în concurs, găsiți pe site-ul dedicat, inclusiv un film despre cum s-au distrat câștigătorii de anul trecut. Dar eu n-aș mai sta pe gânduri!

Share: